Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Ortadoğu'daki kaotik ortam bittiğinde Hatay'ın hazır olması gerekiyor, bunun için destek bekliyoruz" dedi.

        Vali Yardımcısı Volkan Köksal da Hatay Mesleki Eğitim Kursu Salonu'nda düzenlenen toplantının açılışında, ekonominin hayatın önemli bir parçası olduğunu söyledi.

        Güçlü bir ekonominin "güçlü bir devlet" demek olduğunu aktaran Köksal, Türkiye'nin son yıllarda gerçekleştirdiği ekonomik büyümeyle dünyanın sayılı ekonomileri arasına girdiğini anlattı.

        Köksal, gelişimin ve kalkınmanın sürdürülebilir olması için yerel ve ulusal düzeyde yapılacak çalışmaların önemine değinerek bu kapsamda Hatay'da ekonominin tüm paydaşlarının bir araya getirildiği, ilin ekonomisinin mevcut durumu ve yapılması gerekenlerle ilgili düzenlenen toplantının önemli olduğunu dile getirdi.

        Hatay'ın ülke ekonomisine ciddi katkılar sağladığını vurgulayan Köksal, "Son yıllarda yaşadığı sıkıntılara rağmen güçlü ekonomisiyle Hatay Türkiye'nin ilk on ili arasında yer almaktadır. Hatay'ın ekonomik hayatı ticaret, tarım, sanayi, ulaştırma ve inşaattır. Demir çelik mamulleri, otomobil filtresi, tarım araç ve gereçleriyle tarımsal ürünler başta olmak üzere yaş sebze meyve, narenciye üretim ve ihracatı yoğun olarak yapılmaktadır. İlimiz, Türkiye'nin rekabetçi yapısını güçlendiren önemli sanayi kentlerinden biri olmakla birlikte lojistik ve turizm sektöründe de önemli ekonomik potansiyele sahiptir. Sahip olunan bütün bu avantajları, potansiyeli doğru ve verimli şekilde kullanmak bizim asli görevimizdir." değerlendirmesinde bulundu.

        -Demir çelik ve filtre sanayi merkezi

        İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise İskenderun'un coğrafi konumu, üretim ve dış ticaretteki başarısıyla ülke çapında ön plana çıkan önemli ilçeler arasında yer aldığını aktardı.

        Yılmaz, bölgede üretilen demir çelik ürünlerinin 74 farklı ülkeye ihraç edildiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

        "2015 yılı itibarıyla bölgemizden yapılan demir çelik ihracatı, 575 milyon dolar civarındadır. Otomotiv sektörünün önemli bir kolu olan filtre sanayinin merkezi İskenderun Körfez bölgesidir. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansından alınan verilere göre, ülkemizde filtre sektörünün toplam üretim kapasitesinin ve üretimin yaklaşık yüzde 65'lik bölümü İskenderun'dan karşılanmaktadır. Bölgemizdeki firmaların, Türkiye filtre sektöründe içerisindeki payı da yüzde 58 civarındadır. Bu firmalar ortalama 2 bin 500 kişilik de istihdam yaratmaktadır."

        Yılmaz, Amanos Tüneli, Hassa Organize Sanayi Bölgesi gibi yatırımların tamamlanmasıyla bölgenin ticari hayatının büyük ölçüde artacağının öngörüldüğünü, ayrıca Karadeniz-Akdeniz bölünmüş yol projesinin tamamlanmasıyla da Akdeniz'de üretilen bütün malların Karadeniz üzerinden Kafkas ülkelerine, Karadeniz'de üretilenlerin de Akdeniz'e naklinde en kısa yola ulaşılacağını kaydetti.

        Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ise kentteki Suriyeliler konusunda bilgiler aktardı.

        Açılış konuşmalarının ardından panel düzenlendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler