Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BATMAN (AA) - Kızılay Sason İlçe Şubesi, küçük öğrencilere oyuncak dağıttı.

        Türk Kızılay İlçe Şube Başkanı Nevzat Çelik, Yunus Emre Anaokulunu ziyaret ederek öğrencilere oyuncak dağıttı.

        Sason'da "Okuluma Sahip Çıkıyorum" projesine katkı sunmak ve 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'ne dikkat çekmek için anaokulu öğrencilerini ziyaret eden Çelik, okuldaki 20 öğrenciye çeşitli oyuncaklar dağıtarak, çocuk haklarına dikkat çekti.

        Her çocuğun korunma ve her şeyden önce kaliteli bir yaşam hakkına sahip olduğunu belirten Çelik, "18 yaşından küçük olan herkesin çocuk haklarından yararlanmalıdır. Çocuk hakları bütün çocukları kapsamaktadır. Çocuğun dili, dini, ırkı, rengi ne olursa olsun fark etmez. Hiçbir çocuk ayırt edilmemelidir." dedi.

        Büyüklerin savaşları yüzünden birçok çocuğun hayatını yitirdiğini ya da yetim kaldığını ifade eden Çelik, şunları söyledi:

        "Yanı başımızda bulunan komşu Suriye'de, Irak'ta ve birçok Afrika ülkesinde çocuklar açlıktan ölüyor. Ülkemizin birçok ilinde de sokaklarda çalışan çocuklara rastlamaktayız. Devletimiz maddi durumu iyi olamayan bütün ailelere yardım ediyor, okuma imkanı olmayan çocuklara her türlü eğitim desteği vermektedir. Ancak birçok aile çocuklarını çalıştırıyor, çocukluk haklarına riayet etmediğini görüyoruz. Çocuklarımız geleceğimizdir. Bunu bu şekilde bilerek çocuklarımıza bütün haklarını vermeli ve onları korumalıyız."

        Yunus Emre Anaokulu Müdürü Orçun Gürge de, öğrencilere dağıttığı oyuncaklardan dolayı Çelik'e teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler