Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Sivas'ın Suşehri ilçesinde hayvansal üretime yönelik Genç Çiftçi Projesi kapsamında 2 kadın çiftçiye 40'ar adet koyun verildi.

        İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü bahçesinde hayvanların teslimi için düzenlenen törende konuşan Kaymakam Kadir Perçi, hayvancılığı geliştirmek için devletin büyük destekler verdiğini söyledi.

        Bu desteklerin çiftçilere duyurulduğunu aktaran Perçi, şunları kaydetti:

        "Amaç bölgede tarım ve hayvancılığı geliştirmektir. Bu nedenle, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında ilçe merkezi ve köylerimizde genç çiftçi projelerine toplam 205 adet başvuru yapılmıştır. Genç çiftçi projelerinden 20 kişi faydalanmış olup, bunlardan 16'sı bayanlardan oluşmaktadır.

        Hayvansal üretime yönelik bu projeler arıcılık, küçükbaş, büyükbaş besi danası ve büyükbaş damızlık düve projelerinden oluşmaktadır. Bu projelerimizden olan küçükbaş projemize hak kazanan genç besicilerimize dağıtım yapıyoruz. Allah hayırlı etsin. Gökçekent ve Tatar köyünden iki genç besici kardeşimize 40'ar adet olmak üzere 80 adet Akkaraman cinsi koyunumuzu teslim ediyoruz."

        Konuşmanın ardından kadın çiftçilere hibe yoluyla verilen koyunlar teslim edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler