Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ile Erdin Bircani, Keşan ve Meriç ilçelerinin düşmandan kurtuluşunu yayımladıkları mesajla kutladı.

        Milletvekili Gaytancıoğlu, Kurtuluş Savaşı'nın yokluk ve zorluklar içerisinde başarıya ulaştırılmış bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti.

        Keşan ve Meriç ilçelerinde de 94 yıl önce Anadolu'da olduğu gibi destanlar yazıldığını ifade eden Gaytancıoğlu, şunları kaydetti:

        "Bundan 94 yıl önce işgali ve esirliği kabul etmeyen Atalarımız şanlı tarihimizde bir kahramanlık destanı da bu topraklarda yazmış, Keşan ve Meriç ilçelerimizde varlarını yoklarını ortaya koyarak mücadele etmiş ve işgali sona erdirmişlerdir. Bizler bugün bu topraklar da onlar sayesinde rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamaktayız. O nedenle bu topraklarda yapılan bağımsızlık mücadelesini, tarihe altın harflerle yazılan destanı bugün bir kez daha yürekten hissediyor, bizlere bırakılan mirasa canla, başla sahip çıkmaya devam ediyoruz.

        19 Kasım gibi Keşan ve Meriç İlçemizin düşman işgalinden kurtulduğu, esaretin yerini özgürlüğe, umutsuzluğun yerini onurlu bir geleceğe bıraktığı bir günde Keşan ve Meriçli tüm hemşehrilerimin Kurtuluş Günlerini kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın kurtuluşu için canları pahasına kahramanca mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum."

        - Milletvekili Bircan'ın mesajı

        Bircan da, mesajında şu ifadelere yer verdi:

        "Çocuklarımızın geleceği ve ülkemizin aydınlık yarınları için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz, yorulmayacağız, yılmayacağız. Bize cumhuriyetimizi, bu güzel ülkeyi ve onun göklerinde özgürce dalgalanan bayrağımızı canları pahasına bırakan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Kurtuluş Bayramımız kutlu olsun."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler