Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜTAHYA (AA) - Merkezi Kütahya'da bulunan ve Kütahya, Afyonkarahisar, Manisa ve Uşak illerini kapsayan Zafer Kalkınma Ajansının (ZEKA) "Zafer-İn Operasyonu Sektörel Eğitim Programları" hakkında bilgilendirme ve farkındalık artırma toplantısı yapıldı.

        Kentteki bir otelde düzenlenen toplantı, genel sekreter Yusuf Balcı'nın Ocak 2017'den itibaren Afyonkarahisar, Manisa, Kütahya, Uşak il ve ilçelerinde yapılacak KOBİ işveren ve çalışanlarına yönelik eğitim programları hakkında bilgi vermesiyle başladı.

        Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, burada yaptığı konuşmada, Zafer-İn Operasyonu Programının 4,1 milyon Avro bütçeli, bölgede iş ortamının yeni teknolojilere uyum sağlaması ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) kurumsal kabiliyetlerini güçlendirilmeyi hedefeleyen çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

        Proje bütçesinin Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyetinin eş finansmanıyla karşılandığını hatırlatan Nayir, şöyle konuştu:

        "Günümüzde yeni iş modellerinin ortaya çıkması, gelişen teknolojideki yenilikler, tüketici taleplerinde yaşanan büyük değişiklikler işletmelerimizdeki iş gücünün uyum sağlama yeteneğinin artmasını gerekli kılmaktadır. Türkiye'nin birçok bölgesinde de olduğu gibi bölgemizde de nitelikli iş gücü mevcudiyeti hususunda ciddi eksiklikler bulunmaktadır. Bu sebeple iş hayatında küreselleşmeye uyum sağlamış, değişime ve yeniliğe açık insan kaynağının teşviki Bölgemiz açısından büyük öneme sahiptir.

        Dolayısıyla KOBİ'lerimizin güçlenmesi, işletmelerimizin küresel değişimlere uyum yeteneğinin artması Zafer Kalkınma Ajansımız tarafından uygulanan Zafer-İN Operasyonunun temel amacıdır. Geniş bir perspektife ve gerçekleştirilebilir hedeflere sahip Zafer-İN Operasyonu ile KOBİ'lere yönelik iş destek hizmetleri sağlamak, işletmelerde kaynak verimliliğini yükseltmek, istihdamın niteliğini ve çalışanlar arasında etkileşim ve koordinasyonu arttırmak ana hedeflerimiz arasındadır."

        Toplantı bilgilendirme ve sektörel eğitim programlarının sunumuyla sona ererken, toplantıya Kaymakamlar, Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyeleri, operasyon destek ekibi ile üniversite temsilcileri, bazı daire müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odaları temsilcileri ile Organize Sanayi Bölge müdürleri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler