Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Çatak ilçesinde düzenlenen "Proje Döngüsü Eğitimi"ni başarıyla tamamlayanlara sertifikaları verildi.

        İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) iş birliğinde düzenlenen ve 5 gün süren "Proje Döngüsü Eğitimi" sona erdi.

        Eğitimi başarıyla tamamlayanlara sertifikaları, Kaymakam Hacı Asım Akgül'ün katıldığı törenle verildi.

        Çatak Yatılı Bölge Ortaokulu salonunda düzenlenen törende konuşan Akgül, eğitimin sonunda 30 personelin proje hazırlayabilecek duruma geldiğini söyledi.

        Bu personelin içinden kurulacak ekiple ilçenin proje hazırlama sorununun kalmayacağını anlatan Akgül, şöyle konuştu:

        "Kalkınma, kırsalda başlayıp metropollere doğru giderse anlam ifade eder. Yoksa üç büyükşehir gelişmiş dünya markası olmuş, çok anlam ifade etmez. 81 ilimiz var. Bu illerimiz, ilçeleri ve köyleri ile kalkınırsa anlamlı olur. Her ilimizin yöremizin mutlaka bu projelerden faydalanması gerekir. Kurumlarımız genelde kaynak ve ödenek sıkıntısından yakınıyor. Aktarılan kaynak ve ödenekler yeterli olmuyor. Özellikle bütçeden en fazla kaynak milli eğitime aktarılmasına rağmen okul ve öğrenci sayılarına baktığımız zaman okullarımız standartlara uymuyor. Sizler projeler hazırlayarak mevcut okullarımıza daha iyi hizmetler verebilirsiniz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler