Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - ŞENER TOKTAŞ / İBRAHİM YALDIZ - Bitlis'te en çok şehit veren Mutki ilçesine bağlı İkizler bölgesindeki güvenlik korucuları, terör örgütü PKK ile mücadelede sonuna kadar kararlı.

        Korucular, terör örgütünün korkulu rüyası olan güvenlik güçleriyle omuz omuza vererek, canları pahasına amansız mücadelelerini sürdürüyor.

        1990'lı yıllardan bu yana terörle mücadelede 12 şehit veren ve 18 kişinin gazi olduğu İkizler bölgesindeki korucular, terör örgütü PKK'ya geçit vermiyor.

        Bölgede gece gündüz demeden görevlerinin başında olan korucular, tüm terör örgütlerini lanetledi.

        - "Ay yıldızlı bayrak hepimizin"

        İkizler köyüne bağlı Çukurca mezrasında yaşayan ve 25 yıldır koruculuk yapan Behçet Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılında Bitlis kırsalındaki Sehi Ormanları bölgesinde girdiği çatışmada yaralanarak gazi olduğunu söyledi.

        Bölgede yaşayan Bedri aşiretine mensup olduğunu ve bugüne kadar her zaman devletin yanında yer aldığını ifade eden Şimşek, şöyle konuştu:

        "Bir şehit ve gazi ailesi olarak terör örgütü PKK, DEAŞ, FETÖ, YPG ve tüm terör örgütlerini lanetliyoruz, kınıyoruz. Türk milleti tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamıştır. İşgal ve esaret altında yaşamaya alışık değildir. Bu yüzden Türk milleti bağımsızlığı için pek çok savaş yapmıştır. Vatan toprağı ve ay yıldızlı bayrak hepimizin. Vatanımızda bizi rahatsız ve huzursuz etmek isteyen hain teröristlere ve terörist gruplarına karşı hiçbir zaman fırsat tanımamalıyız. Aynı milletin fertleri olarak yıllarca bir arada kardeşçe yaşadık. Bugün ise bu kardeşliğimizi bölmek ve parçalamak isteyenlerin oyununa gelmemeliyiz."

        Dün olduğu gibi bugün de düşmanların içeriden ve dışarıdan Türkiye'yi parçalamaya ve bağımsızlığını yok etmeye çalıştığını ancak dış düşmanlara ve onların içerideki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanı korumaya devam edeceklerini belirten Şimşek, bu milletin her ferdinin hep beraber savaşlara, hainlere, örgütlere ve darbecilere karşı birlik olması gerektiğini vurguladı.

        Şimşek, devletle iç içe kırsal bölgelerde hep beraber çatışmalara katılarak bu mücadeleyi sonsuza kadar devam ettireceklerini vurgulayarak, "Artık barış, huzur ve adalet olmasını istiyoruz. Bugüne kadar İkizler bölgesinde 12 köy korucumuz şehit, 18 korucumuz da gazi oldu. Bu mücadeleyi canımızın ve kanımızın son damlasına kadar sürdüreceğiz. Türk vatanına, milletine, toprağına ve bayrağına şehit vermeye hazırız." dedi.

        - "Bayrağımıza ve vatanımıza sahip çıkacağız"

        İlçenin Yalıntaş köyünde güvenlik koruculuğu yapan Behçet Demir ise yaklaşık 35 yıldır terörle mücadele ettiklerini anlatarak, bugüne kadar hiçbir teröristi köylerine ve topraklarına sokmadıklarını, barındırmadıklarını, yol ve geçit vermediklerini dile getirdi.

        Diğer bölgelerde askerlerin şehit edildiğini ancak bugüne kadar İkizler Karakolu'nda bir askerin burnunun bile kanamadığını anlatan Demir, şöyle devam etti:

        "Kendimiz şehit verdik, askerlerimizi şehit ettirmedik. Bedri aşireti olarak geçici ve gönüllü korucuları ile tüm sivillerimizle 7'den 70'e terörle mücadele etmekteyiz. Gönülle korucularımızla beraber çatışıyoruz. Aşiret olarak işimizi gücümüzü bırakıp terörle mücadele etmekteyiz. Teröre karşı savaşmaya devam ediyoruz. Devletimizin yanında yer almaktayız. Allah'a şükürler olsun bu Cumhurbaşkanımız bu ülkeye gönderilmiş bir nimettir. Ona karşı yapılan tüm hainliklere ve darbecilere başını eğmedi, dik durdu. Hiçbir zaman devletimizi, milletimizi, bayrağımızı, vatanımızı böldürmeyeceğiz, savaşacağız. Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Bayrağımıza ve vatanımıza sahip çıkacağız."

        Demir, "Kürt, Türk kardeştir. Yanlış ve ayrımcılık yapmasınlar. HDP'li vekiller Kürtleri kandırarak Meclis'e girdi. 'Kürt'üz, kardeşiz, barış ve huzur getireceğiz' dediler. Maalesef terörün arkasında durup destek vermişler. Hiçbir Kürt'e yararları olmadı. Hendek kazdılar, bomba yerleştirip ve mayın döşeyip Kürtleri öldürdüler. Başımız dik alnımız açık. Vatanımızı böldürmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

        - "Biz, 'bizim için ölme, öldürme' diyoruz"

        Güvenlik korucularından Kazım Taşkın da bölgede yaklaşık 35 yıldır terör örgütü PKK ile mücadele ettiklerini vurgulayarak, vatana, millete sahip çıkan ata ve dedelerinin yolundan gittiklerini kaydetti.

        Her zaman devletin yanında yer alarak kötü insanlara karşı savaşmaktan, şehit vermekten ve gazi olmaktan çekinmeyeceklerini aktaran Taşkın, şöyle devam etti:

        "Vatanımız, namusumuz ve her şeyimizdir. Koruculuktan vazgeçmeyeceğiz. Kandırılmış ve beyni yıkanmış vatan hainleri ellerini silahlardan çekinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bu değerli vatanımızı hiç kimseye böldürmeyiz, satmayız ve hiç kimseye de vermeyiz. Ülkemiz iyi insanlar tarafından yönetiliyor. Önceden buralar yoksul, perişan, okulsuz ve eğitimsiz bir bölgeydi. Şimdi her imkan var. Bunların derdi Kürt kardeşlerimizi cahil bırakmak, okutmamak ve kendilerine köle olarak görmektir. Bundan sonra hiçbir şey yapamazlar, Kürt kardeşlerimizi kandıramazlar. Kürt bölgesinde yaşıyoruz ve Kürt'üz. Bundan şikayetimiz yok. Onlar Kürt değil, Kürt düşmanıdırlar. Biz, 'bizim için ölme, öldürme' diyoruz."

        Taşkın, İkizler bölgesinde yaklaşık 250 güvenlik korucusu ile 250 gönüllü korucu bulunduğunu anlattı.

        Bütün vatandaşların kendi bölgesine sahip çıkmasını isteyen Taşkın, "Böyle olursa huzura kavuşacağız. Hainlerin oyununa gelmeyeceğiz. Vatandaşlarımız uyanık olsun. Bunların niyeti kötü. Bölgeyi ve ülkeyi Suriye'ye çevirmek niyetindeler. Tek derdimiz vatan savunması. Vatanımız huzurlu olmadığında biz de huzurlu değiliz. " ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler