Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜTAHYA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, müzeleri birer eğitim alanı olarak gördüklerini bildirdi.

        Bakan Avcı, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumunca (UNESCO) "Yaşayan İnsan Hazinesi" ödülü verilen ve 2010'da vefat eden dünyaca ünlü Kütahyalı çini ustası Sıtkı Olçar'ın anısına yaptırılan müzenin açılış törenine katıldı.

        Olçar'ın hayatı boyunca çini sanatına önemli katkılarda bulunduğunu vurgulayan Avcı, Olçar'ı rahmetle andı.

        Müzelerin önemini vurgulayan Avcı, "Biz müzelerimizi aynı zamanda eğitim alanı olarak görüyoruz. Dolayısıyla burası gençlerimiz için bir eğitim merkezi olarak da anlam kazanacak. Çini müzesinin Kütahya'ya kazandırılmasında başta Kütahya Belediye olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum ve buranın hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

        "Sıtkı Olçar Çini Müzesi"ni gezerek sergilenen eserler hakkında bilgi alan Avcı'ya, günün anısına merhum Sıtkı Olçar'ın kızı Nida Olçar, babasının eserlerinden çiniden yapılmış at başını hediye etti.

        Avcı, daha sonra Kültür ve Sanat Merkezi'ne geçerek burada yerel sanatçıların eserlerini inceledi.

        Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'nu da ziyaret eden Avcı, tarihi konakların bulunduğu Germiyan Sokağı'nda incelemelerde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler