Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsun'un Atakum ilçesinde yapılacak camiye "15 Temmuz Şehitleri Camisi" adı verildi.

        Atakum'a bağlı Çakırlar Yalı Mahallesi'nde yapılacak caminin temel atma töreninde konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, camiye "15 Temmuz Şehitleri" adının verilmesinin kendisini gururlandırdığını söyledi.

        Türk milletinin o gece devletine, milli iradesine, geleceğine sahip çıktığına işaret eden Milletvekili Demircan, "O gece şehitlerimiz nasıl bu vatana sahip çıktıysa milletimiz de şehitlerimizi aynı yüreklilikle anıyor. Bugün temelini attığımız bu caminin adının '15 Temmuz Şehitleri' olması, milletimizin şehitlerine olan saygısı ve minnetindendir. Bu caminin yapımına katkı verecek olan ve bu özel adın verilmesini isteyen herkesi kutluyorum." diye konuştu.

        Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise, caminin adının 15 Temmuz Şehitleri olmasına Atakumlular'ın karar verdiğini belirtti.

        Türkiye'nin önemli dönüm noktalarından biri olarak tarih kitaplarında yer alacak 15 Temmuz tarihinin milletin, birlikte nelerin üstesinden gelebileceğinin en güzel kanıtını oluşturduğunu vurgulayan Taşçı, "Çakırlar Yalı Mahallesi'nde bir cami yapımı düşünülüyordu. Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine caminin adının '15 Temmuz Şehitler Camisi' olmasına karar verildi. Atakum Belediyesi olarak caminin hızlı şekilde tamamlanması için destekçi olacağız. Ayrıca, caminin yapılacağı yerin bitişiğinde bisiklet yolu, spor ve yeşil alanı bulunan bir park yaptık." şeklinde konuştu.

        Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı da, camilerin mahallelerin en güzel yerleri olduğuna dikkat çekti.

        Müftü Çakı, şunları kaydetti:

        "Cami hayatımıza ne kadar tesir ederse o kadar güçlü oluruz. Bu güçle bir daha da 15 Temmuzları yaşamayız. Şimdi Cuma namazına bakıyorum, birileri cami yerine falanca yere, filanca dergaha gidiyor. Soruyorum kendilerine. Camide namaz kılmamanızın amacı ne? Camiler bizi bir araya getiremiyorsa o işin altında bir çapanoğlu vardır. Peygamberimiz Hz. Muhammed efendimize bile insanlar zaman zaman 'bu iş böyle olmaz mı?' diye fikirlerini söylemiştir. Şimdi Cuma namazında camilere gelmeyip falanca dergahta namazlarını kılanlar bir sorsunlar bakalım şeyhlerine. 'Bu iş böyle olmaz mı?' diye. Acaba sorabilirler mi? Bunu İslam itikadının neresine koyacaksınız?"

        Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra bin 800 kişi kapasiteli caminin temeli atıldı.

        Törene, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Müftüsü İsmail Keskin, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin, MHP Atakum İlçe Başkanı Ahmet Hatinoğlu ile vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler