Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - AK Parti Gölbaşı Gençlik Kollarınca başkanlık sistemiyle ilgili kısa filmler hazırladı.

        AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Tarık Kuyrukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yenikapı ruhuyla hareket ederek Türkiye'de başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğini anlatan videolar hazırladıklarını belirterek, videoların içeriği ve özellikle oyuncu olarak yer alan arkadaşlarının hakaret düzeyinde eleştirilmesinin kendilerini rahatsız ettiğini söyledi.

        Kısa filmlerin senarist ve yönetmeni Bora Keleş ise "Başkanlık sisteminin neler kazandıracağını, özellikle bürokraside nasıl bir hız yaratacağını, nasıl bir istikrar sağlayacağını, nasıl bir milli beraberlik sağlayacağını anlatan videolar çektik. Bunların devamı da gelecek." dedi.

        Yaptıkları çalışmayla herhangi bir reklam ya da kampanya peşinde olmadıklarını kaydeden Keleş, şunları kaydetti:

        "Konuyla ilgili altı videomuz şu anda sosyal medyada dolaşıyor. Çığ gibi büyüyen destekler de var, anlam veremediğimiz şekilde hakaret düzeyine varan tepkiler de var. Yenilikçi Genç Türkiye Hareketi adında bir sivil inisiyatif oluşturduk. AK Partili, başka partilerden ve hiçbir politik düşünceye ait olmayan birçok gencin bir araya gelerek oluşturduğu, Türkiye'nin gelecekle ilgili, özellikle kültür ve sanattaki meselelerini tartışan bir hareketiz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da buyurduğu gibi bizim milli kültürümüzü bilen, özümseyen, geçmişten günümüze geleneklerimizi sentezleyen ve günümüze yorumlayan, 21. yüzyılda bizim kültürümüzü yeniden dünyaya anlatan bir gençliğe ihtiyacımız var. Karşılıklı saygı, sevgi çerçevesinde bu konunun tartışılmasını arzuluyor, bir an önce bu sisteme geçerek ülkemizin şahlanmasını, dörtnala gitmesini istiyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler