Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN (AA) - Aydın'da sezonun ilk deve güreşleri, Söke ve Karpuzlu ilçelerinde yapıldı.

        Söke Belediyesi ve Güllübahçe Mahalle Muhtarlığınca Söke Gençlik Spor Kulübü yararına Priene Alanı'nda düzenlenen güreşler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından dualarla başladı.

        Güreşten önce davul-zurna eşliğinde yöresel halk oyunları gösterisi yapıldı.

        Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesinden 130 pehlivan devenin katıldığı güreşlerde bazı develer havanın sıcak olmasından dolayı güçlükle güreşti.

        AK Parti Aydın Milletvekilleri Abdurrahman Öz, Mehmet Erdem, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve çok sayıda vatandaş güreşleri izledi.

        Karpuzlu ilçesinde düzenlenen deve güreşlerine ise Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden yaklaşık 120 pehlivan deve katıldı.

        Deve güreşlerinin Ege yöresinin önemli bir kültürü olduğunu belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Deve güreşleri, bizimle bütünleşen geleneksel kültürümüzdür. Bunlar kültürümüzün yaşatılması açısından da önemli festivallerdir. Karpuzlu halkına gösterdikleri ilgi için çok teşekkür ediyorum." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler