Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Karapınar ilçesinde, Şehit Oğuzhan Aydınbelge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından okul girişine turnike sistemi kuruldu.

        Müdür Yardımcısı Emre Döş, gazetecilere yaptığı açıklamada kartlı geçiş sistemi ile temel amaçlarının veliler ile tam bir iletişim sağlayabilmek olduğunu söyledi.

        Sistem çalışmaya başladıktan sonra okula gelmeyen veya geç gelen öğrencinin velisine mesaj gittiğini ifade eden Döş, şunları kaydetti:

        "Birinci amaç öğrencilerimizin devamsızlığını önlemek. İkinci amacımız da okulumuza yabancı kişilerin girmemesini sağlamak. Yani elini kolu sallaya sallaya kimse okulumuza giremeyecek. Bu noktada bütün öğrencilerimize sistem ile ilgili bilgiler verdik ve eğitimler yaptık. Okulumuzu şu anda devamsızlıkların düştüğünü de tespit ettik, yabancı kişilerin ve duyarsız kişilerin okula girmesini de engellemiş olduk. Bu sistem ile artık okul giriş çıkışları daha kontrollü ve emniyetli hale gelmiş oldu. Bölgemizde bu sistem ilk defa kullanılıyor. Her öğrenci ve personel bir kimlik kartına sahip."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler