Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Çarşamba Şeftali Üreticileri Birliği üyelerine Samsun Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile anaç şeftali fidesi dağıtıldı.

        Şeftali üretimini artırmak ve şeftali bahçelerinde gençleştirme yapmak amacıyla Çarşamba Şeftali Üreticileri Birliği tarafından hazırlanan "Şeftaliyi Gençleştirme Proje"si kapsamında 30 birlik üyesine 25 bin anaç şeftali fidesi verildi.

        Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, Çarşamba Ovası'nda şeftali dikili alanının 7 bin dekara kadar indiğine işaret ederek, "Şeftalinin ovadaki varlığını korumak ve dikili alan miktarını artırmak için başlatılan bu proje doğrultusunda üreticimize anaç şeftali fidesi dağıtımı için mücadele ediyoruz. Ovada mevcut halde bulunan şeftali bahçelerinin yerini fındık bahçelerinin almaması ve fındığın ova dışına çekilmesi yönünde de anaç şeftali dağıtımı ayrı bir önem taşıyor. Fideler üreticilerimize hayırlı olsun." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler