Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA)- Yenimahalle Belediyesince hayata geçirilen HalkKart uygulamasından faydalananların sayısı 15 günlük sürede yaklaşık 10 bine ulaştı.

        Yenimahalle Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yenimahalle’de ikamet eden veya iş yerleri Yenimahalle’de olan vatandaşlar Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen HalkKart uygulamasından yararlanmaya başladı.

        Vatandaşlar HalkKart ile, gıda, giyim, kırtasiye, benzin ve kişisel bakım ürünlerinden ziynet eşyalarına kadar geniş bir yelpazede 276 firmanın yüzde 1’den başlayan ve yüzde 50’ye varan indirimlerinden faydalandı.

        Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, proje ile "hem halka hem de esnafa kazandırmayı" hedeflediklerini kaydederek, "Kısa bir zaman sonra tüm Yenimahalleliler HalkKart’ı kullanmaya başlayacak. 50 bin aileye kart dağıtmayı hedefliyoruz. Proje ortaklarımız da her gün artıyor. Yenimahalle’de yaşamak ayrıcalık olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

        -Her eve bir HalkKart

        Kendisinin de HalkKart'la alışveriş yaptığını belirten Yaşar açıklamada şunları kaydetti:

        "Kart sahibi vatandaşlarımıza indirimli olarak alışveriş yapılabilecekleri kurumları web sitemizden, dış ortam LED ekranlarımızdan, SMS ve elektronik postalar üzerinden sürekli güncelleyerek yayınlıyoruz. Şimdilik bu kart 50 bin haneye girecek. Amacımız Yenimahalle halkının ekonomisine katkıda bulunmak ve esnafa yarar sağlamak. Bu proje hem tüketicinin ve hem de satıcının yararına. Bu kart ile Yenimahalle’de hizmet eden kurumlarla vatandaşlar, ekonomik bir döngü yaratacak ve Yenimahalle’nin ekonomisinin canlanacak”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler