Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - İslahiyeli çiftçiler Adana'da düzenlenen tarım fuarına katıldı.

        İslahiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 10. Uluslararası Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı'na katılan çiftçiler tarımsal ve teknolojik yenilikleri yerinde görerek bilgiler aldı.

        İslahiye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yüksel Şahin, müdürlük çalışanlarının ve çiftçilerin, tarımsal ve teknolojik yenilikleri yakından gözlemlediklerini belirtti.

        Şahin, çiftçilerin fuarda tarım alet ekipmanları, seracılık, fidan, traktör, süt endüstrisi, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık ve ekipmanları, sulama sistemleri ve gübre çeşitlerine kadar birçok alanda tanıtımlarını yapan firmaları ve yenilikleri görme imkanı bulduklarını kaydetti.

        Önder Çiftçi Derneği Başkanı İbrahim Çitçi de bu tür etkinliklerin ilçenin tarımsal faaliyetine katkısının çok büyük olduğunu, yenilikleri ve gelişen teknolojiyi yakından görme imkanına eriştiklerini ifade etti.

        Sürüm makinelerinden sulama sistemlerine, traktör çeşitlerinden gübre çeşitlerine kadar birçok alanda bilgi sahibi olduklarını belirten Çitçi, biber üretiminde kullanılmak üzere 55 ton kadar fermente edilmiş tavuk gübresi bağlantısı yaptıklarını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler