Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Silopi ilçesinde okuyan kız öğrenciler "Lojistik Programı Tanıtımı" eğitimi aldı.

        Şırnak Üniversitesi Silopi Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılması planlanan Ulaştırma Hizmetleri Alanı kapsamında öğrencilere seminer verildi.

        Seminerde konuşan Şırnak Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ferhat Uğurlu, lojistik sektörünün önemli hale gelmesi ile birlikte sektörde nitelikli eleman ihtiyacının arttığını söyledi.

        Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, Habur Sınır Kapısı'nın olması nedeniyle lojistik firmalarının sayısının arttığına değinen Uğurlu, şöyle konuştu:

        "Bu firmalar genel olarak komşu ülke olan Irak ile yük taşımacılığı üzerine yoğunlaşmışlardır. Yük taşımacılığı dışında lojistiğin diğer alanlarına pek yönelemeyen lojistik firmaları uluslararası rekabette eksik kalmakta ve daha etkili bir şekilde dünyaya açılarak uluslararası bir firma haline gelmekte zorlanmaktadırlar."

        Seminerin ardından öğrencilerin lojistik hakkındaki soruları cevaplandırıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler