Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Rize Valisi Erdoğan Bektaş, İyidere ilçesine bağlı Köşklü köyünde bulunan ve eskiden insanların mısır ekmeği yapımında kullandıkları pileki taşını çıkarmak için oyarak oluşturduğu Pileki Mağarasını ziyaret etti.

        İyidere Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, İyidere İlçesi İl Genel Meclisi üyeleri Sabit Karafazlı ve Mehmet Şamlı ile mağaraya giden Vali Bektaş, mağaranın içinde bir süre gezdikten sonra bilgi aldı.

        Bektaş, mağara ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, 30-40 yıl öncesine kadar pileki hammaddesi olan taşın çıkarıldığı mağaranın içinde ve çevresinde güzel çalışmaların yapıldığı belirterek, "Teknolojinin gelişmesi ve alışkanlıklarımızın değişmesi sonucu buradan artık taş çıkartılmıyor. Mağaradan taş çıkartıldığı dönemlerde sahile ulaşan patika yollar vardı. Mevcut patikalar üzer bir çalışma yapılıp bu patikaları canlandırmamız lazım. Bu sayede hem turizmi canlandırmış hem de Pileki Mağarasına çok daha farklı bir anlam kazandırmış oluruz. Burada yüzyılların emeği var bu emeğe sahip çıkmamız gerek." diye konuştu.

        Vali Bektaş, daha sonra bir marangoz atölyesini ziyaret ederek, buradaki ahşap oyuncakları inceledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler