Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Suriyelilere Yardım Derneği, halen Suriye'de yaşayan ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan ailelerin yardımına koşuyor.

        Dernek Başkanı Mehmet Kılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıl önce kurulan derneğin gıda, eğitim, ısınma, sağlık, su kuyuları, çadır kent, ekmek fırını, sıcak yemek mutfağı, sağlık ocağı hizmetleri ve yetimlerle ilgili çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

        İç savaşın yaşandığı Suriye'de drama sessiz kalmadıklarını belirten Kılınç, "İç savaş binlerce insanın hayatını kaybetmesine ve bir o kadar da aileleri yaşadıkları topraklardan etti. Biz de insanların yaralarına merhem olmak için yola çıktık." dedi.

        Reyhanlı'da sığınan ailelere de yardımlar yaptıklarını aktaran Kılınç, hem Reyhanlı'da hem de Suriye içinde hizmetlerin kesintisiz sürdüğünü anlattı.

        Kılınç, bölge yaşanan sağlık sorunları nedeniyle 6 ay önce Suriye'nin Sarmada kasabasına sağlık ocağı kurduklarını ve günde 100 kişinin buradan faydalandığını belirtti.

        - Yetimlere destek oluyorlar

        Savaşın en çok mağdur ettikleri arasında Suriyeli çocukların olduğunu aktaran Kılınç, "Anne ve babasını kaybetmiş Suriyeli çocukların moral ve motivasyonlarının artırılması için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Suriye ve Reyhanlı'da düzenlediğimiz programlarda toplam 500 yetime ulaştık. Eğlence sonunda çocuklarımıza hediyeler vererek sevindirdik. " diye konuştu.

        Suriye'nin Dana kasabasında kurulan sıcak yemek merkezinde de günde bin 500 kişinin faydalandığını aktaran Kılınç, "İnsanların Suriye'de sıcak yemeğe ulaşması oldukça zorlaşıyor. Bunun bilincinde olarak her gün sıcak yemek çıkararak ailelerin sofralarına ulaşıyoruz." dedi.

        Kılınç, Humus'ta da iki su kuyusu açtıklarını, Atme ve Kah kasabalarında ise 50 çadır kurarak, ailelerin faydalanmasını sağladıklarını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler