Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Namık Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji Bölümü tarafından "Diyabet Farkındalık Yürüyüşü" düzenlendi.

        Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, spor kompleksi önünden başlayan "Diyabet Farkındalık Yürüyüşü"ne Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, akademik personel ve öğrencilerin katıldığı belirtildi.

        Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, yürüyüş sonunda yaptığı açıklamada, günümüzde en fazla görülen genetik ve kronik hastalıkların başında diyabet geldiği kaydederek, şunları söyledi:

        "Dünyada olduğu gibi ülkemizde de diyabet hastalarının sayısı her geçen yıl artıyor. Diyabetten korunmanın en iyi yöntemlerinin başında sağlıklı beslenme ve spor yapmak geliyor. Namık Kemal Üniversitesi olarak bugün burada diyabet hastalığına dikkat çekmek, bu hastalığın etkilerini en aza indirmek için toplanmış bulunuyoruz."

        - Hannover Fuar gezisi

        Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka ve Meclis üyesi Oğuz Çakmak başkanlığındaki Meclis Tarım Komisyonundan oluşan heyet Hannover Hayvancılık ve Biyogaz Fuarını ziyaret etti.

        Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi heyeti, atık yönetim planının bir parçası olarak yatırım programına alınan biyogaz tesisleri ve hayvancılıkla alakalı teknolojileri incelemek amacıyla yapılan ziyarette konuyla ilgili çok sayıda kurumla konu hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

        Dodurka ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin enerji bakımından dışa bağımlı olduğu halde, organik madde oranı yüksek olan evsel ve tarımsal artıkların biyogaz potansiyelinden neredeyse hiç yararlanamamakta olduğunu ifade ederek, "Sadece Almanya’da iki binin üzerinde biyogaz tesisi bulunmaktadır. Bu sayıya biyometanizasyon teknolojilerini kullanıp çöpten enerji elde eden diğer tesisler dahil değildir. Bu tesisleri kurmak üzere hazırlık içinde bulunduğumuz bu dönemde yapmış olduğumuz Hannover fuar ziyareti oldukça faydalı olmuştur. Fuarda biyogaz konusunda sadece Almanya'nın değil, dünyanın en önde gelen firmaları bir aradaydı. Neredeyse tamamıyla görüşme imkanı bulduk ve bağlantı sağladık." dedi.

        - Muratlı'da yol yapım çalışmaları

        Muratlı Belediyesi ilçe genelinde yol yapım çalışmalarına devam ediyor.

        Muratlı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Muratlı genelinde asfalt yol çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler