Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde iki aile arasındaki husumet, düzenlenen barış yemeğiyle sonlandırıldı.

        Kaydı ve Keleş aileleri arasında yaklaşık 3 ay önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada bir kişinin ölmesi üzerine iki aile arasında başlayan husumetin sona ermesi için Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ile kanaat önderleri devreye girdi.

        Ailelerle görüşen Ayhan ile kanaat önderleri, tarafları barışmaya ikna etti. Ayhan'ın evinde düzenlenen barış yemeğinde bir araya gelen aile fertleri, okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan dualarından ardından kucaklaşarak aralarındaki husumeti bitirdiklerini belirtti.

        Yemekte konuşan Ayhan, husumeti sonlandırdıkları için her iki aileye de teşekkür etti.

        Toplumda huzur ve güvenin önemine işaret eden Ayhan, "Gönül isterdi ki bu olay hiç olmasın. Her iki taraf da aklı selim davrandı. Özellikle Keleş ailesine teşekkür ederim. Vefat eden kardeşimizin babası bu süreçte bizleri kırmadı. Bu barışta emeği geçen herkese teşekkür ederim. Zamanla her iki aile de geçmişte olduğu gibi kardeş gibi yaşamaya devam ederler inşallah." diye konuştu.

        Barış yemeğine Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler