Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütte "abla" olarak görev aldıkları iddiasıyla öğretmenlikten ihraç edilen ve gözaltına alınan 13 kadının emniyetteki işlemleri sürüyor.

        İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma çerçevesinde, FETÖ/PDY'ye üye oldukları, örgüt içinde "abla" olarak görev yaptıkları, örgütün kadınlara yönelik gazete aboneliği, himmet toplama ve toplantılarını organize ettikleri iddiasıyla 672 sayılı KHK ile öğretmenlikten ihraç edilen ve gözaltına alınan 13 kadının, Melikgazi İlçe Emniyet Müdürlüğünde parmak izleri alındı.

        Kent merkezinde gözaltına alınan S.S.Y, B.Y, A.D, H.K, N.B, L.K, G.Ö, E.Ö, H.N, Z.B, R.A. ve H.G. ile Ankara'da yakalanan H.B, parmak izlerinin alınmasının ardından yeniden İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler