Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta 3 ay önce bir çocuk tarafından iş yeri yakılan Gök ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.

        Merkez Onikişubat ilçesi Şazibey Mahallesi'nde bulunan Yeni Hal içerisinde eşiyle züccaciye dükkanı işleten Neslihan Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27 Temmuz'da 12 yaşındaki bir çocuğun benzin dökmesi sonucu kendisininki ile 5 iş yeri ve 2 otomobilin yandığını söyledi.

        Normal seyrinde giden yaşamlarının bir anda alt üst olduğunu belirten Gök, iş yerinde 241 bin liralık zarar tespiti yapıldığını aktardı.

        Yangında iş yerinde bulunan eşi ve çalışanının da ölümden döndüğünü kaydeden Gök, yangın yüzünden çocuklarının hayatının da olumsuz yönde değiştiğini ifade etti.

        Gök, şöyle konuştu:

        "Kızım üniversiteyi kazanmıştı. Yangından iki gün sonra tercih yapacaktı ama bizim haberimiz olmadan tercih bile yapmamış. Çok duygusallaştı. Kızımı gönderemedik. Oğlum liseye gidiyordu. Babası bayağı bir kriz geçirdi. Şeker hastası. Beyninde de tümör oluştu. Babasının ve benim bu durumumu gören oğlum 'baba ben artık okumayacağım artık senin yanında duracağım' dedi. Çok uğraştık mücadele verdik ama oğlum okumadı. Çocuklarımın hayatı alt üst oldu. Bize destek olmak istiyorlar. Biz anne ve baba olarak çocuklarımızı bu şekilde görmek istemiyoruz."

        Kredi çekmek istemelerine rağmen dükkanları yandığı için kredi onayının çıkmadığını anlatan Gök, yakınlarından borç bularak yeni bir iş yeri açtıklarını belirtti.

        Yüklü miktarda kredi borçlarının bulunduğunu ifade eden Gök, "Allah rızası için maddi ve manevi desteğe ihtiyacımız var. Oğlumun 'Hamallık yaparım ama sizi bu şekilde bırakmam' demesine çok ağladık. Evlatlarımı bu şekilde görmek bir anne olarak beni kahrediyor. Dükkan yandıktan sonra müşteri de kaybettik. Günlük kazandığımız 100 lirayla hem ev geçindirip hem de borç ödemeye çalışıyoruz. Kızım tekrar üniversiteye hazırlanacak kitap bile alamıyorum. Şu anda 1 liraya bile muhtacız. En yüksekten tabana düştük. İflas denen şey bu olsa gerek. Çok zor durumdayız." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler