Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Muradiye ilçesine bağlı Aşağı Argıt Mahalle Muhtarı Kamil Cantayan, öğrencilerin prefabrik yapı yerine daha iyi şartlarda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla 12 dönümlük tarlasını okul yapılması için bağışladı.

        Cantayan, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahalledeki çocukların 1976 depreminde inşa edilen 3 derslikli prefabrik yapıda eğitim gördüklerini söyledi.

        Bu duruma çok üzüldüğünü ve 2014 yılında muhtar seçildikten sonra çocukların daha iyi şartlarda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla bazı girişimlerde bulunduğunu anlatan Cantayan, şöyle konuştu:

        "Benim en büyük hayalim çocukları güzel bir okulda görmekti. Mahalleye bir okul yaptırmak için üç yıl uğraştım. Kadastro ekibini getirdim, Hazineye ait arazilere baktırdım. Bu yerler mahalleye uzak düşüyordu. Ben de üç mahallenin öğrencilerinin rahatlıkla gelebileceği yerde kendime ait 12 dönümlük tarlamı babamın hayrına okul yapımı için verdim."

        Cantayan, bağışladığı tarlasına Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle 12 derslikli okul ve 4 dairelik lojman yapımına başlandığını anlattı.

        Okulun yapımına başlandıktan sonra en büyük hayaline kavuştuğunu ifade eden Cantayan, "Mutluyum, gururluyum. İnşallah öğrencilerin bu yeni okulda eğitim alacakları günü de göreceğim." dedi.

        Cantayan, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinden de Aşağı Argıt Mahallesi'ne ve yeni yapılan okula destek istedi.

        - "Okul bitince sıkıntı kalmayacak"

        Okul inşaatını denetleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Durmuş ise Cantayan'a, eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

        Mahalledeki prefabrik okulda 250 öğrencinin sıkışık vaziyette eğitim gördüğünü anlatan Durmuş, okulu her yıl onarmalarına rağmen istenilen düzeyde hijyen ortamının sağlanamadığını aktardı.

        Cantayan'ın arsasını bağışlayarak eğitime büyük katkı sağladığına işaret eden Durmuş, şunları kaydetti:

        "Bu eğitim yuvasının şimdi üçüncü katının betonu atıldı. Okulumuzun tamamlanmasıyla mahallemizin derslik bakımından hiçbir sıkıntısı kalmayacak. Ortaokulda eğitim gören yaklaşık 100 taşımalı öğrencimiz mesafe ve kışın yol kapanması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyordu. Okulumuz bittikten sonra bu sıkıntılar da ortadan kalkmış olacak. Çünkü burada üç yerleşim yerinden ilçeye taşımalı eğitim yapılıyor. İlk ve ortaokul öğrencilerimiz daha hijyenik bir ortamda eğitim görecekler. Bizler de vatana ve millete hayırlı öğrenciler yetiştirmeye devam edeceğiz. İşbirliği olduğu müddetçe bu yöreleri cennet haline getireceğiz inşallah."

        Durmuş, okulun 2017-2018 eğitim öğretim yılında açılmasının planlandığını bildirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler