Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir ve diğer şehitlerin resimleri, Hizan İstiklal Ortaokulunun duvarlarında sergileniyor.

        Hizan İstiklal Ortaokulu Müdürü Serap Turgut, resim öğretmeni ve öğrenciler, 15 Temmuz şehitlerini anma adına, okul duvarı ile sınıf kapılarına, öğrencilerin çizdiği resimleri astı.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet İnan, 15 Temmuz gecesinde FETÖ ve diğer dış mihraklar tarafından kanlı bir darbe girişimine teşebbüs edildiğini anımsattı.

        İnan, şunları söyledi:

        "Bu kanlı darbe girişimi, milletimiz ve milletimizin içindeki kahramanlarca Allah'ın izni ile püskürtüldü. Bizler de bu darbe girişiminde şehit ve gazi olan vatandaşlarımızı unutmamak ve unutturmamak adına okullarımızda çeşitli çalışmalar yaptık. Bakanlığımızın yardımı ile gönderdiği broşürleri ve kitapçıkları öğrencilerimize dağıttık. Herhangi bir süre olmaksızın öğretmen ve müdürlerimizle yaptığımız toplantılarda, öğretmen ve öğrencilerin çalışmaları sene boyunca okul duvarlarında öğrencilerin akıllarında canlı olarak tutulacak. Bu çalışmayla okulların kapı, pano ve sınıfların değişik yerlerinde şehitlerimizi ölümsüzleştirmeye çalışıyoruz."

        - "Yaşananların unutulmaması gerekir"

        Hizan İstiklal Ortaokulu Müdürü Serap Turgut ise 15 Temmuz'da yaşananların unutulmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı.

        Darbe girişimi gecesinde Ankara'da olduğunu belirten Turgut, insanların vatanı uğruna canından vazgeçerek ülkelerini korumasından çok etkilendiğini dile getirdi.

        Serap Turgut, şunları dile getirdi:

        "Darbe girişimi olduğunu duyunca biz de sokaklara çıktık. Durumun ne kadar ciddi olduğuna kendim şahit oldum. Türkiye Büyük Millet Meclisinin bombalanmasından sonra sanki TBMM bir savaştan çıkmış gibi hal almıştı. Aynı zamanda Gölbaşı'nda yaşanan durumu gördüm. Bu durumdan gerçekten çok etkilendim. Bunun akabinde 'acaba ben bunu çocuklara nasıl işleyebilirim' ya da 'çocuklara bunun önemini, anlamını ve durumun ciddiyetini nasıl anlatabilirim' diye düşündüm. Bunun için öğrencilerimizle resim öğretmenimizle çalışmalara girdik. Okulumuzda sınıfların kapılarına şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in ve bütün demokrasi şehitlerinin anısına, darbe gecesinin ne demek olduğunu, ne anlama geldiğini, o gece neler yaşandığını göstermek için çeşitli görsel araçlar kullanarak resimler yaptık."

        Öğrencilere derslerde demokrasi ve vatan bütünlüğünü anlattıklarını belirten Turgut, bu konuda slayt gösterisi sunduklarını ifade etti.

        Serap Turgut, "Birçok derse kendim girip bu durumu onlara anlattım. 15 Temmuz'da yaşanan olayları, ülkemizdeki kahramanlar sayesinde vatanın kurtulduğunu öğrencilerimize anlattık. Diğer bir amacımız da batının doğuya karşı olan ön yargısını kırmaktı. Aslında Türkiye topraklarının bir bütün olduğunu ve buradaki çocukların çok vatansever olduğunu göstermeye çalıştık. Bu kapsamda öğrencilerimizle çalışmalara başladık ve bu tür çalışmalarımız devam edecek." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler