Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Anbar Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlandığında, mahallenin sadece fiziki yapısının değil, semt halkının sosyal yapsının da değişeceğini belirtti.

        Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada, 2015'te Bakanlar Kurulunca Anbar ve Küçükali mahallelerinde kentsel dönüşüm için karar alındığını ve belediye olarak 2016'da inşaatı ihale ederek çalışmalara başladıklarını hatırlattı.

        Kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Büyükkılıç, şunları kaydetti:

        "Anbar Mahallesi'nde ilk etapta başlatılan çalışma ile 365 hak sahibiyle anlaşma sağlandı. Yaklaşık 46 bin metrekare alanda uygulanan kentsel dönüşüm çalışması içerisinde 11 blok inşa edilecektir. Bunun için 445 konut yapılacak ayrıca ihtiyaç duyulan alışveriş alanlarına yönelik toplam bin 680 metrekare iş yeri inşa edilecek. 473 bin lira kira yardımı öngörülmüştür. Anbar Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandığında çarşısı, kapalı semt pazarı, sosyal ve kültür tesisleri, parkları ve camisi ile ayrı bir şehir inşa edilmiş olacak. Bu yapı bütünlüğü ile sadece Anbar'ın fiziki yapısı değil semt halkının sosyal yapısı da değişecek."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler