Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Karasu ilçesinde, erik ağaçları sonbaharda ürün verdi.

        Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi dolayısıyla, Hürriyet Mahallesi'nde çiftçilik yapan Gökhan Yanık'a ait bahçedeki erik ağaçları meyve verdi.

        Ağaçtan erik toplayan çevre sakinleri ve çocuklar, sonbaharda erik yemenin tadını çıkardı.

        Çiftçilik yapan Şükrü Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu mevsimde erik olmasını hayretler içerisinde karşıladıklarını söyledi.

        Hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi nedeniyle yalancı bahar yaşandığını dile getiren Acar, "Bulunduğumuz bölgede rakım 175'tir. Kar beyazına bürünen ağaç meyvesini verdi ve meyveler de belirli bir büyüklüğe ulaşarak yiyecek kadar oldu. Normalde bu ağaçlar meyvesini mayıs aylarında veriyordu ve daha sonra bu dönemine geçmesi gerekiyordu. Gördüğünüz gibi bu ağaçlar şimdi ikinci bir ürününü de verdi." dedi.

        Çiftçi Rıdvan Kıran da ilk önce çiçeklerin açtığını belirterek "Tabii ki biz şaşırdık, bu mevsimde böyle bir şey olmaz dedik. Çiçekler dökülünce erikler büyümeye başladı. Biz de şaşırıp kaldık havaların sıcak gitmesiyle birlikte olan bir şeydir. Şükürler olsun ki kasım ayının son günlerinde erik gördük ve yedik. Erikler gayet lezzetliydi." diye konuştu.

        Çocuklar ise eriklerin lezzetli olduğunu ve bu mevsimde erik yemenin keyfini çıkarttıklarını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler