Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Muş Valisi Seddar Yavuz, valiliğin koordinesiyle Muş Vakfı'nın ev sahipliğinde düzenlenen "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı, Yatırım ve Destek Hamlesi" teşvik sistemi bilgilendirme toplantısına katıldı.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'da düzenlenen toplantıda katılan Yavuz'un, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı 23 ili kapsayan ve taslak çalışmaları devam eden "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı, Yatırım ve Destek Hamlesi" teşvik sisteminin bir devrim niteliğinde olduğunu anlattığı bildirildi.

        Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri, Muş Yatırım Destek Ofisi uzmanları ve ilgili kurum müdürleriyle programın detaylarını anlatacaklarını belirten Yavuz, şunları kaydetti:

        "Muş'un kalkınması ve işsizlik sorununu konuşmak ve görüşlerinizi almak üzere bu toplantıyı düzenledik. Ev sahipliği için Muş Vakfı'na teşekkür ederim. Valilik olarak bu toplantının aynısını Bursa, Ankara ve Uşak'ta da yapmayı düşünüyoruz. Muşlu olarak iş hayatında, bilimde, bürokraside başarılı olmuş örnek şahsiyetlerle daha fazla bir araya gelmek gerekiyor. Yatırım için ön şart huzur ve güvendir. Türkiye özellikle barış süreciyle geçmişte sorun olarak görülen birçok problemi çözmüştü. Ama barış süreci birileri tarafından istismar edildi. 7 Haziran seçimlerinden sonra terör örgütleri hendek kazmaya başladı. Bu örgütlerin efendileri kendilerine Türkiye'de barış sürecinde hendek kaz, barikat kur, bizde size Suriye ya da Irak'ta hatta Türkiye'de bazı imtiyazlar verelim dediler. Muş'ta göreve başladığım 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren güvenlik sorununu birinci öncelik yaptık. Çok şükür bu gün güvenlik diye bir sorunumuz kalmadı. Muş şu anda en güvenilir şehirlerden biridir ve öyle de kalacaktır."

        Yavuz, kentin geleceğin yıldızı olmaya aday bir kent olduğunu belirterek, "Bugün Muş'ta sanayi belgeli 130 kuruluşumuz var. Bu kuruluşlarda yaklaşık 3 bin kişi istihdam ediliyor. Sahip olduğumuz imkanlarla bunu geliştirebiliriz. Bunun için teşvik paketi büyük önem arz ediyor. Bu paketle ilgili teknik çalışma yaptık birazdan uzmanlarımız sizlere detaylı sunumlar yapacak. Bu program Doğu ve Güneydoğu illerinin makus talihini değiştirecek." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler