Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Gemlik ilçesinde kurulan ''Salı Pazarı''nda tezgah açan esnaf, pazar yerindeki tezgahların ihale yoluyla satılacağı ve önceliğin yönetmelik gereği Gemlikli pazarcılara verileceği iddiasıyla tezgah açmadı.

        Yaşananlara özellikle köylerden ve merkeze uzak mahallelerden gelen vatandaşlar tepki gösterirken, Bursa Pazarcılar Odası Başkanı Bülent Gür, konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulundu.

        Kapalı pazar yerine taşınma kararı alınması üzerine mağduriyet oluşmasından dolayı, pazarcı esnafımızın ekmek tezgahlarının elinden alındığını savunan Gür, şöyle konuştu:

        "Uygulamayı 3.11.2016'da öğrendik. Ancak belediyenin bu işlemi tüm yönleri ile hukuka aykırıdır. Nitekim hükümetimizce çıkarılan Pazar Yerleri Yönetmeliği'nin 15. maddesinde pazar tezgahlarının ancak kura ile dağıtabileceği ve yönetmeliğin 14. maddesinde ise pazar yerlerinin taşınması halinde öncelikle eski hak sahiplerine yer tahsis edileceği belirtilmiştir. Görüleceği üzere belediyenin uygulamasının hukuken elle tutulur yanı bulunmamaktadır. Bursa Seyyar Pazarcılar Odasının ihale işlemlerinin iptaline yönelik Bursa 2. İdare Mahkemesinin 2016/1463 E. sayılı dosyası ile iptal davası açmış bulunmaktayız.''

        Öte yandan tepkiler nedeniyle ilçe genelinde ve pazar alanında polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

        ''Gemlik esnafı uyuma, pazarına sahip çık'' şeklinde döviz yazıları açan esnaf da tezgah açmayarak duruma tepki gösterdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler