Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OSMANİYE (AA) - Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) Genel Müdürlüğünce sağlanan kredi desteğiyle 104 orman köylüsünün yüzü gülüyor.

        Osmaniye'de geçimini sağlamakta zorlanan 104 orman köylüsüne, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu ve arıcılık gibi alanlarda 2 milyon lira kredi desteği verildi. Aldıkları destekle geçimleri kolaylaşan köylüler, hem ülke ekonomisine hem de aile bütçesine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyor.

        Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orman köylülerine, ormanların korunması, geliştirilmesi, genişletilmesi amacıyla çeşitli alanlarda kredi desteğinin verildiğini söyledi.

        Kredi desteği alan köylünün yörenin ihtiyaçlarına göre belirlendiğini ifade eden Erol, şöyle devam etti:

        "Ormancılık faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı köylerde yaşayanlara öncelik tanıyoruz. Proje çerçeversinde sadece ağaç dikmiyoruz. Ormanların korunması ve geliştirilmesinin yanı sıra köylülerimizin kalkınmaları için de destekler veriyoruz. Geçim kaynağına katkıda bulunuyoruz. Osmaniye ve ilçelerinde yaptığımız çalışma sonrası uygun görülen 104 aileye, çekilen kurayla süt sığırcılığı, süt koyunculuğu ve arıcılık gibi alanlarda kullanılması amacıyla 2 milyon liralık destek verdik. Bu destekler, ormanlar üzerindeki baskının azaltılması, insanların refah seviyelerinin yükseltilmesi amacıyla gerçekleştirilmiştir."

        Kadirli Orman İşletme Müdürü Zafer Kızıl da ilk 2 yıl ödemesiz 7 yılda ödeme imkanı sunulan kredinin yüzde 18'inin hibe edildiğini söyledi.

        Faizlerin düşük oranda olduğunu, bu açıdan vatandaşların sıkıntı çekmeden ödeme yapabildiklerini ifade eden Kızıl, "Kredilerle ilgili çiftçilerimizden olumlu görüşler aldık. ORKÖY kredisi ile orman köylülerimizin yaşam alanlarında üretime katkıda bulunmalarına destek oluyoruz. Orman köylülerimiz için başvurması, alması ve ödemesi kolay bir kredi." ifadelerini kullandı.

        Köylülerden 5 çocuk babası Mehmet İspenoğlu ise "Geçimimizi hayvancılık yaparak sağlıyoruz. Başka yapacak işimiz yok. 7 kişilik ailemin geçimini sağlamakta zorlanıyordum. Orman Genel Müdürlüğü tarafından ORKÖY destekli 30 koyun ile bir koç verildi. Çok memnunuz. Orman müdürlüğü ve devletimizden Allah razı olsun." dedi.

        Yoğunoluk köyünde yaşayan Zahide İpek de eşinin kalp hastası olduğunu ve çalışamadığını belirterek, "İki ineğimiz vardı. Devlet baba 2 tane daha verdi. Kimseye muhtaç olmadan geçimimizi sağlıyoruz. Allah yokluklarını vermesin." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler