Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Karamürsel Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

        Hastanede düzenlenen törende konuşan Vali Güzeloğlu, palyatif bakım merkezlerinin öneminden bahsetti.

        Bazı hastalıkların bakım sürecinde çok profesyonel ve anlayışlı bir yaklaşıma ihtiyacı olduğunu ifade eden Güzeloğlu, "Özellikle uzun soluklu, kanser, kronik hastalıklar, yatağa bağlı rahatsızlıklar çok özenli bir bakımı gerektiriyor. Ev şartlarında iyileşmeleri, tedavi edilmeleri de çok büyük sıkıntılar doğuruyor. Bugün de açılışını yaptığımız merkezimiz ve ilçelerimizde 74. yatağı hizmete soktuk. Buralar hastane içinde ama hastane değil. Ev ile hastane arasında doktor ve sağlık elemanları ve hastanenin bütün teknik araçlarını sunan ama odanın dizaynından sosyal ortamlara, sunulan hizmetlerden ortamın sıcaklığına kadar evi de aratmayan bir merkez." şeklinde konuştu.

        Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney de merkezle amaçlarının hastaların yaşadıkları sıkıntıları belirleyip minimum düzeye indirerek yakınlarıyla yaşam kalitesini en üst seviyede tutmak olduğunu kaydetti.

        Konuşmaların ardından Güzeloğlu, Ergüney ve beraberindeki protokol üyeleri, 7 yataklı merkezin açılışını gerçekleştirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler