Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Amacımız, ilçemize engelsiz yaşam merkezi yapmak. Bunu sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz." dedi.

        Taşçı, Atakum Belediyesi Yaşam Park'ını ziyaret ederek engelli vatandaşlarla bir araya geldi.

        Burada Atakum Belediyesinin engelli vatandaşlara yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar ve planladıkları projelerden bahseden Taşçı, bu kapsamda önemli işlere imza attıklarını belirtti.

        Göreve geldiklerinde ilçede yaşayan ya da ilçeyi gezmeye gelen engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Taşçı, "İlçemiz her anlamda değişiyor ve gelişiyor. Bu değişimin ve gelişimin beraberinde getirdiği sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Öncelikle engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve sosyal hayat içerisinde istedikleri noktaya ulaşmalarını sağlamak için çalışıyoruz." dedi.

        Taşçı, engelli vatandaşlara hizmet veren Atakum Belediyesi Yaşam Parkı'nın kapsamını güçlendirdiklerini vurgulayarak, Atakum Belediyespor ve Atakum Belediyesi Yaşam Parkı iş birliğiyle başta sportif faaliyetler olmak üzere, kültürel, sosyal, istihdama dayalı projeler hayata geçirdiklerini söyledi.

        Sürdürülen yol ve kaldırım çalışmalarında da engellilerin kolay ulaşımını öncelik olarak tuttuklarına işaret eden Taşçı, şunları kaydetti.

        "Kaldırımların daha rahat kullanımı noktasında rampalara, görme engellilerimiz için kılavuz yollara büyük önem veriyoruz. Ayrıca engelli vatandaşlarımızın ulaşım sorunlarına karşılık Atakum Belediyesi Engelsiz Yaşam Aracı hazırladık. Özel sistemlerle donatılmış ve asansörlü bu aracımız, Atakum Belediyesi Yaşam Park bünyesinde engellilerimize hizmet veriyor. Yine aynı kapsamda Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi'miz aracılığı ile engellilerimizin sosyal, kültürel ve istihdama yönelik çalışmalar içerisinde yer alması için projeler hayata geçiriyoruz. Engelsiz Satış Noktaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu noktaların sayısını daha arttırarak engelli vatandaşlarımızın ticari hayata kazandırılması noktasında önemli adımların hazırlığı içindeyiz. Her bireyin, bir engelli adayı olduğunu asla unutmadan, engelli vatandaşlarımızın daha rahat kent koşullarında yaşamalarına imkan sağlayacak çalışmalarımız sürecek. Amacımız, ilçemizin engelsiz yaşam merkezi yapmak. Bunu sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler