Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Siverek Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü (SHM) ekipleri, semt pazarlarında esnaf ve ilçe sakinlerini çocuk işçiler konusunda bilgilendirdi.

        SHM görevlileri ile Siverek Belediyesi zabıta ekipleri ilçedeki semt pazarlarında inceleme yaparken, esnafı, çocukların pazarlarda çalışırken taşıdığı riskler konusunda bilgilendirdi.

        Siverek Sosyal Hizmetler Merkez Müdürü Mustafa Karadağlı yaptığı açıklamada çocukların çalıştırılmasını önlemek amacıyla kurum olarak çeşitli projeler yürüttüklerini hatırlatarak, "Sokakta pazarda çalışan çocuklarla ilgili uzun vadeli bir projeyi hayata koyduk çalışmalarımı devam edecek. Çalışan çocukları tespit edip aileleri ziyaret ederek çocukların maruz kalacakları tehlikelere hakkında uyarıyoruz. Yoksul ailelere destek maaşı bağlanarak çocukların çalışmalarını önlüyoruz." dedi.

        SHM'de görevli sosyolog Mehmet Köksal da pazarda veya sokakta çalışan çocukların fiziksel, duygusal, cinsel istismar gibi tehlikelerle karşı karşıya kaldığını söyledi.

        Çocuk işçiliğine karşı aileleri uyardıklarını belirten Köksal şunları kaydetti:

        "Kötü niyetli kişiler çocukların masumiyetlerini kullanarak istismar riskleri bulunuyor. Bazı şahıslar çocuklara fiziksel şiddet uygulayarak çocukların psikolojilerine darbe vuruyorlar. Bu durum gelişimlerinin kritik evrelerinde olan çocuklarımızda kalıcı rahatsızlıklar meydana gelebiliyor.

        Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, belediye ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ekonomik yoksunluk içerisinde bulunan vatandaşlarımıza sosyal devlet anlayışının bütün imkanlarını sunarak ailelerle iş birliği içinde çocukların pazarda veya sokakta çalışmalarının önüne geçeceğiz. Bu konuda vatandaşlarında gerekli hassasiyeti gösterip destek vereceklerine inanıyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler