Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, Hakkarili sanatçı Yılmaz Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Ekşi Elmalar filmi çekildi. Film, Hakkari kültürünün öğelerini anlatmasına rağmen Hakkari'den tek bir sahne yok. Gelin burada film seti kurun. İnsanlar bu atmosferi bir yaşasın. Sokaklarda artık korkunun yerini sanat atmosferi alsın." dedi.

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde huzur ve güvenliğin tesis edilmesi amacıyla 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlayan ve 20 Nisan'da son bulan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu"nun ardından, vatandaşların kamu hizmetlerinden daha iyi yararlanmasını sağlamak amacıyla yapılan devlet yatırımları sürüyor.

        Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince, Yüksekova Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı.

        Tesisin açılış törenine katılan Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, yeni açılan sağlık merkezinin vatandaşlara büyük fayda sağlayacağını söyledi.

        Bölgenin kalkınması için imkanı olan vatandaşların da sorumluluk alması gerektiğini aktaran Çenet, batıdaki illerde yaşayan Hakkarili sanatçı ve iş adamlarından bölgeye destek vermelerini istedi.

        Hakkarili sanatçı Yılmaz Erdoğan'a da çağrıda bulunan Çenet, şöyle konuştu:

        "Ekşi Elmalar filmi çekildi. Film, Hakkari kültürünün öğelerini anlatmasına rağmen Hakkari'den tek bir sahne yok. Gelin burada film seti kurun. İnsanlar bu atmosferi bir yaşasın. Sokaklarda artık korkunun yerini sanat atmosferi alsın. Hakkarili olarak bunları yapmazsanız kim gelip yapacak? Gelsinler burada bir gala yapsınlar. İnsanların gönlünü alsınlar. Onlar bu halkın içinden çıktı. Halkı unutmasınlar. Burada devlet olarak çok hizmet ediyoruz. Güzel yatırımlar yapılıyor. Onlar da gelip bir okul yaptırsınlar. Biz burada onları çok güzel ağırlarız. Hepsini seviyoruz."

        Yüksekova Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Şen ise, yeni açılan sağlık merkezinde, ağır ruhsal hastalığı olan bireylerin hastaneye yatırılmadan günlük tedavi ve sosyal faaliyetlerinin yapılabileceğini belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler