Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Sandıklı İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen program kapsamında, 4 köy okulunda 8 öğrenciye "Okul geçidi trafik görevlisi" belgeleri ile ünvanı verildi.

        Baştepe Köyü İlkokulu'nda düzenlenen belge verme töreninde konuşan Trafik Tim Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hakan Uçurum, 11 yaşını bitirmiş gönüllü öğrencilere "Okul geçidi trafik görevlisi" ünvanı verildiğini söyledi.

        "Bugün burada toplanma nedenimiz ilçemiz ile Hocalar yolu üzerinde bulunan köylerin okullarındaki öğrencilerin karşıdan karşıya geçişlerini sağlayacak öğrencilere okul geçidi belgelerini sunmaktır." diyen Uçurum, şöyle konuştu:

        "Okul geçidi öğrencilerinin tanımı şu şekilde, 11 yaşını bitirmiş, gönüllü ve trafik zabıtası tarafından kendisine belge verilmiş özel kıyafeti olan öğrencilerimize deniyor. Bu okul geçit görevlisinin görevi ilköğretim çağında olan öğrencilerimizin okul giriş ve çıkış saatlerinde karşıdan karşıya geçişlerinde güvenliği sağlamaktır. Bu öğrenci arkadaşlarımız, yetkilerini 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 134’üncü maddesi ile birlikte yönetmeliğin 178 maddesine göre uygulamaya başlayacaklar. Biz, bu görevli arkadaşlarımıza eğitimleri boyunca trafik kuralları trafiğin tanımı, trafiği yönlendirilirken uyması gereken kuralların neler olduğunu uygulamalı eğitim şeklinde verdik. Bu öğrenci arkadaşlarımız, bundan sonra diğer öğrenci arkadaşlarımızın okul giriş ve çıkışlarında karşıdan karşıya güvenli geçişlerini sağlayacaklar."

        İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün özellikle ana yol güzergahında bulunan okullarda başlattığı bu projenin önemli olduğunu ifade eden Kaymakam Faik Arıcan da öğrencilerin evlerine giderken kullandıkları anayollarda "Okul geçidi trafik görevlisi" tarafından güvenlik sağlanarak güvenle gidebileceklerini belirtti.

        Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, daha önce İlçe Jandarma Trafik timleri tarafından eğitimleri verilen 8 öğrenciye "Okul geçidi trafik görevlisi" belgelerini verirken, protokol üyeleri ve belgeleri alan öğrencilerin toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile program devam etti.

        Belgelerini alan 8 öğrenci, daha sonra Baştepe Köyü içerisinden geçen Sandıklı-Hocalar karayolu üzerinde diğer öğrenci ve protokolü karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçirmesi ile program sona erdi.

        Törene, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, trafik jandarma timleri, Baştepe, Yavaşlar, Sorkun ve Reşadiye İlkokulu öğrencileri ve öğretmenler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler