Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kış turizmi için hazırlıklar tamamlandı.

        Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kars'ın köklü tarihi, muhteşem doğası ve asırlardır varlığını muhafaza eden kültürel unsurlarıyla Türkiye'nin doğusundaki inci olduğunu belirterek kentin yüksek kar yağması ve yılda 4 ay doğanın karlarla örtülü olması sebebiyle kış turizmi açısından da önem arz ettiğini dile getirdi.

        Kentin kış turizminde en canlı alanının Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi olduğunu aktaran Doğanay, "Bu kayak merkezi, doğal pistleriyle kış turizmi ve kış sporları açısından çok uygun, kayak sporu için oldukça elverişli. Dünyada sadece Alpler'de olan toz kristal kar, ülkemizde sadece Sarıkamış'ta mevcut." dedi.

        Doğanay, Cıbıltepe'nin Türkiye'nin de en önemli kayak merkezlerinden olduğunu ifade ederek "Cıbıltepe Kayak Merkezi, ülkemizin birinci derece öncelikli 5 merkezinden biri. Kış turizmi açısından önemli olan Sarıkamış'taki kış hazırlıklarımız tamamlandı, ziyaretçilerimizi bekliyoruz." dedi.

        İlçedeki kayak merkezinin, çevresi sarıçam ormanlarıyla kaplı ve 2 bin 200 - 2 bin 900 metre yükseklikteki platoda yer aldığına dikkati çeken Doğanay, şöyle konuştu:

        "Normal kış koşullarında yılda ortalama 4 ay, 100-150 santimetre kalınlığında karla kaplı olan Sarıkamış'ta en uygun kayak mevsimi 10 Aralık-10 Nisan tarihleridir. Sarıkamış çevresi özellikle Alp ve kuzey disiplini kayak uygulamaları ile 'kayak safari' ve 'kızaklı geziler' için çok uygun ortam sunmaktadır. Sarıkamış'ta, şubat ayında düzenlenen Kar Festivali kapsamında atlı kızak gösterisi, kızak yarışları, kar üzerinde voleybol ve off-road yarışları gibi etkinliklerle ziyaretçilerine tam bir şölen havası yaşatıyor."

        Hakan Doğanay, kayak merkezinde turizm işletme belgeli 5 yıldızlı bir otel, 3 yıldızlı 7 otel, 1 pansiyon ve 2 apart konaklama hizmeti veren mekanlar olduğuna işaret ederek Osmanlı-Rus Savaşının ardından 40 yıl Rus işgalinde kalan Sarıkamış’ta, dönemin Rus Çarı 2. Nikola'nın yaptırdığı 118 yıllık tarihi Katerina (Av) Köşkü'nün de en çok ziyaret edilen mekanlardan olduğunu söyledi.

        Sarıkamış'ın inanç turizmi açısından da önemli olduğunu vurgulayan Doğanay, "Sarıkamış, Ocak ayının ilk haftası düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı ile 102 yıl önce Sarıkamış'ta şehit düşen 90 bin askerimizin aziz hatırasını yad etmek için Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlarımız, kahraman şehitlerin ebedi istirahatgahlarını görme fırsatı bulmaktadırlar." ifadesini kullandı.

        Doğanay, Kars ve Erzurum il sınırlarındaki Sarıkamış Allahuekber Dağları Milli Parkı'nın da 22 bin 519 hektarlık yüz ölçümüyle tam bir doğa harikası olduğunu vurgulayarak "Sarıkamış yöresi, sarıçam ağacının yurdumuzda yayılış gösterdiği en yüksek alandır. Bu alan yaban hayatı türleri açısından da oldukça zengindir. Dolayısıyla, Sarıkamış trekking ve yaban hayat tutkunları için cazip bir turizm merkezi olmaktadır." görüşünü kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler