Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) geleneksel Giresunlular Tanışma ve Dayanışma Gecesi düzenlendi.

        Türk Amerikan Giresunlular Derneği Başkanı İlhan Kodalak ,New Jersey Eyaletinde, Perth Amboy kasabasında gerçekleşen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk Amerikan Giresunlular Derneği tarafından bu sene 8’incisi düzenlenen geceye yoğun katılım gösteren herkese teşekkür etti.

        Çocukluğunu yaşadıkları ve bugün hasret ile andıkları Giresun ve Yağlıdere’yi ilgilendiren konuları konuşmak ve öğrenmek maksadıyla bir araya geldiklerini belirten Kodalak, şunları kaydetti:

        "'Ortak paydamız Giresunlu olmak ve bu bilinçle memleketimizden binlerce kilometre uzakta olmamıza rağmen ilimizin adını yaşatmaktır. Amerika’daki Türk toplumuna gücümüzü ve arzumuzu gösterdik ancak bunlar yeterli değil. Bunun için de gücümüzü ve imkanlarımızı, birlikteliğimizi birleştirerek daha büyük projelere imza atmalıyız. Gelecek nesillerimiz için güzel şeyler yapmalıyız. Hepimiz farklı siyasal görüşlere, ayrı dünya görüşlerine sahip olabiliriz, bu farklılıklar birlikteliğimizi etkilememeli. Amerika'da yaşayan Giresunlular olarak bir araya gelerek aynı amaca hizmet etmeliyiz, gelecek nesillerimizde örnek olmalıyız."

        Etkinlikte derneğe katkıda bulunanlara plaket verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler