Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Akıncılar ilçesinde arazi toplulaştırılması için resmi başvuruların yapıldığı belirtildi.

        Belediye Başkanı Hasan Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toprak reformu kapsamında, ilçe genelindeki kırsal ve sulu arazilerin toplulaştırılması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileriyle gerekli görüşmelerin yapıldığını söyledi.

        Bu konuda 2017 yılında ön hazırlık çalışmalarının başlayacağını aktaran Şen, "Arazi toplulaştırılması için resmi başvurumuzu yaptık. Uygulamanın faaliyete geçmesi durumunda bölge çiftçimizin üretiminde artış sağlanacak, modern tarım ve makineleşmeye geçilecek, sulu arazide birkaç yerdeki tarla tek tarla olacak şekilde hazırlanacak. Kıraç arazide de aynı uygulama olacak, tarlaların bir ucunda yol, diğer ucunda su kanalı olacak, yakıt ve işçilik maliyetleri düşecek, çiftçilerimiz kendilerine yüzde 40 daha fazla zaman ayırabilecek. Yorulma azalacak, dinlenme artacak." diye konuştu.

        Bu tür uygulama yapan ülkelerin başarı elde ettiğini dile getiren Şen, "Avrupa, Ege ve Trakya'daki arazi toplulaştırmasından dolayı gelişme ve zenginleşme bunun en güzel örneğidir. İlçemiz genelinde yapmayı hedeflediğimiz bu çalışma, inşallah diğer ilçe ve bölgelere de örnek olacaktır. Tüm halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler