Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜTAHYA (AA) - Hisarcık ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının başlattığı "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında, 3 genç çiftçiye toplam 18 büyükbaş hayvan verildi.

        İlçe Kaymakamı Davut Bayraktar, gazetecilere yaptığı açıklamada, bakanlığın kırsal kalkınmayı sağlamak amacıyla başlattığı "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında, Yenipınar, Karbasan ve Dereköy'de yaşayan 3 genç çiftçiye toplam 18 adet Clavel ırkı damızlık düvelerin teslim edildiğini söyledi.

        Devletin genç çiftçilere güzel imkanlar sunduğunu belirten Bayraktar, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın genç çiftçilere yönelik başlattığı bu projeyle, devletimizin sunmuş olduğu bu güzel imkanın en iyi şekilde değerlendirileceğine inanıyoruz. Kırsal kalkınmada devletimiz birçok desteği sunmakta ve hem gençlerimizin hem de ülkemizin kalkınmasında güzel gelişmeler yaşanmaktadır. Bu tür projelerle kırsal alanda göçün önlenmesiyle birlikte devletimizin sunmuş olduğu bu imkanlarla yeni istihdam oluşturuluyor." dedi.

        Teslim için köyleri gezen Bayraktar ve Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Yenipınar köyünden Ayşe Daşdemir, Karbasan köyünden Esengül Şahan ve Dereköy'den Nermin Seven'e 6'şar adet büyükbaş hayvanlarını teslim etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler