Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Bodrum Heredot Üçüncü Yaş Akademisi üyeleri, Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti'ni ziyaret etti.

        Bodrum Heredot Üçüncü Yaş Akademisi'den yaklaşık 50 emekli, 3 bin yıllık Stratonikeia Antik Kenti'ni ziyaret ederek, Arkaik, Klasik, Helenistik, Roma İmparatorluk, Bizans, Beylikler, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti dönemlerine ait yapı ve kent dokusunu inceledi.

        Stratonikeia'ya hayran kalan emekliler, profesyonel tur rehberi ve arkeolog Mehmet Çuhadar tarafından kent hakkında bilgilendirildi.

        Çuhadar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bodrum'da kurulan Heredot Üçüncü Yaş Akademisi olarak bölgedeki tarihi ve kültürel yerleri tanımak için geziler düzenlediklerini belirtti.

        Bölgenin tarihsel açıdan önemli olduğunu anlatan Çuhadar, "Stratonikeia'nın ardından Lagina ve Osman Hamdi Bey Müzesi'ni de ziyaret edeceğiz. Bunlar, çok sayıda turistin gelmesini sağlayacak çok önemli arkeolojik değerler." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler