Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

        Anne ve babalarından sonra çocukların bedensel, zihinsel, duygusal, sosyal ve toplumsal açıdan gelişimine ışık tutan kişilerin öğretmenler olduklarını belirten Vali Güvençer, mesajında şu ifadelere yer verdi:

        "Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Öğretmenler, Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır’ diyerek öğretmenlerimizin üstlendikleri görevin önemini vurgulamıştır. Bu duygularla, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyor, geleceğimizin mimarı öğretmenlerimizin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, emekli öğretmenlerimizin de sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir emeklilik geçirmelerini diliyorum."

        - Damızlık düve dağıtımı

        Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ‘Genç Çiftçi Projesi’ kapsamında hayvancılık alanında hibe almaya hak kazanan Manisalı genç çiftçilere hayvanların dağıtımına başlandı.

        Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Metin Öztürk, Manisa'da 2016 yılında genç çiftçi projesine 5 bin 224 adet müracaat gerçekleştiğini belirterek, onaylanan 227 projeden 135 adedinin büyükbaş hayvan, 35 adedinin küçükbaş hayvan, 57 adedinin ise bitkisel üretime yönelik projeleri kapsadığını söyledi.

        Öztürk, "Toplamda ilimizde 135 genç çiftçimize 810 düve dağıtımı gerçekleştirilecektir. Küçükbaş hayvan projesi içerisinde yer alan 3 adet kıl keçisi projesi kapsamında ise her bir proje sahibine 38 adet kıl keçisi ile 2 adet teke teslimatı yapılmıştır. Bitkisel üretim projelerinde de tesisi tamamlayan 57 adet genç çiftçimize ödemeleri yapılmış ve tesisler aktif hale gelmiştir." dedi.

        - Manisa Büyükşehir Belediyesinden kadınlara sağlık semineri

        Manisa Büyükşehir Belediyesinin 17 ilçedeki kadınlara yönelik gerçekleştirdiği ‘Kadın Sağlığı Semineri’ Gölmarmara'da devam etti.

        Gölmarmara Atatürk İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde ebe Gülşah Filiz, kadınlara, kadın hastalıklarının yanı sıra üreme, adet düzensizliği, korunma yöntemleri gibi konularda bilgiler verdi.

        Filiz, daha fazla kadına ulaşmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler