Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'da, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) İl Temsilciliğince 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla "Şiddetle Mücadele" semineri düzenlendi ve "Şiddete Dur De" isimli serginin açılışı yapıldı.

        Kepez ilçesindeki Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliklere Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan ile aralarında KADEM üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kadın katıldı.

        "Şiddetle Mücadele" seminerinde konuşan Vali Karaloğlu, kadına yönelik şiddetin görmezden gelinemeyeceğini söyledi. Batıdan alınan uygulamalar ve çıkartılan yasalarla kadına yönelik şiddetin önüne geçilemediğine işaret eden Karaloğlu, şöyle konuştu:

        "Bu konunun sebebini ortadan kaldırarak bataklığı kurutmamız gerekiyor. Hiçbir toplumun aileye ve topluma bakış açısı aynı değildir. Bu nedenle başka ülkeleri örnek alarak yaptığımız yasalarla bu sorunu çözemedik. Bizim inancımız ve kültürümüz kadar kadını yücelten başka bir medeniyet yok. Kadına yönelik şiddet konusunda kendi kökümüz ve medeniyetimizin kodlarına dönüp, çareyi orada aramalıyız. Çareyi Brüksel'de, Londra'da, Paris'te bulamayız."

        Karaloğlu, hayatın kaynağı olarak kabul ettikleri kadınları, cenneti ayaklarının altına koyacak kadar yücelten bir anlayışa sahip olduklarını vurguladı. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için sonuçlardan çok bunu doğuran sebepler üzerinde yoğunlaşılması gerektiğini ifade eden Karaloğlu, "Bu konu toplumun ciddi bir ayıbı. Bu ayıptan kurtulmamız lazım. Bunu da biz erkekler olarak yapacağız." dedi.

        - "Biz değişirsek dünya değişir"

        KADEM Antalya Temsilcisi Zeynep Ayşe Taş da Türk toplumuna yakışmayan kadına yönelik şiddet olaylarının bir an önce son bulması gerektiğini belirtti.

        "Biz değişirsek dünya değişir, zihniyet değişimini ancak bu şekilde gerçekleştirebiliriz." diyen Taş, kampanyalarda sorunun kaynağı olan erkeğin rolünü daha fazla ön plana çıkartmaya çalıştıklarını bildirdi.

        Açılış konuşmalarının ardından akademisyenler tarafından katılımcılara kadına yönelik şiddet ve bu şiddetin nasıl önlenebileceği ile ilgili bilgiler aktarıldı.

        Aynı binada 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenen "Şiddete Dur De" isimli karma resim ve afiş sergisinin açılışı Vali Karaloğlu tarafından yapıldı. Açılışın ardından Karaloğlu, beraberindekilerle sergiyi gezdi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler