Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - Bingöl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında lise öğrencilerine yönelik diş taraması yaptı.

        Vali Yavuz Selim Köşger, Mevlana Kız Anadolu Lisesinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, ağız ve diş sağlığının önemine değindi.

        Koruyucu hekimliğin göstergesi olarak çocuklara diş macunu ve diş fırçası dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirten Köşger, "Merkez ve ilçelerimiz dahil 40'a yakın diş hekimimiz var. Devletimiz koruyucu hekimlik konusunda çok hassasiyet gösteriyor. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlılık geliştirmelerini umuyoruz. Bu haftanın, ağız ve diş sağlığında bilinçlenmeye katkı sağlamasını diliyorum. Sağlık ağızdan başlıyor. Ağız ve diş sağlığı çok önemli, dişlerimiz ağrımadan doktora gitmemizde fayda var." ifadelerini kullandı.

        Köşger, konuşmasının sonunda diş hekimlerinin gününü kutladı.

        Etkinliğe, İl Sağlık Müdürü Süleyman Budunoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler