Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkan Yardımcısı Arif Çelenk, "FETÖ mücadelesinde Türkiye'yi artık zor bir süreç beklemiyor, artık milletin iradesi hakim oldu. Bir zamanlar derin devletten bahsediyorduk, ilk defa 15 Temmuz'da derin milletten söz etmeye başladık." dedi.

        Çelenk, "15 Temmuz'un Manevi Dinamikleri; Direnişten Dirilişe" adlı konferansta yaptığı konuşmada, FETÖ'nün 40 yıldır gençleri ve geleceklerini çaldığını bildirdi.

        Çelenk, 15 Temmuz'un çok karanlık bir gece olduğuna dikkati çeken Çelenk, şöyle devam etti:

        "Bu milletin ordusunun elbisesini giyen hainlerin 80'li yıllardan bu yana yaptıkları gizli örgütsel çalışmanın sonucunda yaşandı. O 40 yıllık sürede çocuklarımızı çaldılar, ümmetin imanını, milletin imkanını ve geleceğimizi çaldılar. Bir de bunlar yetmiyormuş gibi kendilerine akıl olarak gördükleri efendilerine uyarak devletin silahları ile bu milleti alaşağı edip bu ülkeyi birilerine teslim etmek istediler. Allah bu fırsatı onlara vermedi. 15 Temmuz, hem hainliği yönüyle hem de milletin kenetlenmesi yönüyle çok farklı bir gece. 15 Temmuz, Çanakkale ruhunun ülkemizde tekrar dirilişini, direnişten dirilişe ülkemize yeni bir format atılmasını, milli benliği ve beraberliği gösteren bir gecedir."

        FETÖ ile mücadelenin tüm hızıyla devam ettiğini anımsatan Çelenk, FETÖ'cülerin bu ülkeden silinip gideceğini vurguladı.

        Çelenk, Necip Fazıl Kısakürek'in "Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes. Ey kahpe rüzgar artık ne yönden esersen es." dizelerine yer vererek, "O gece bütün milletin gayreti ve ümmetin duası sabaha kadara bizim yanımızdaydı. Bundan sonrası için korkum yok, ordu kendini yeniliyor, devlet kendini yeniliyor. Her şeyden önce siyasi iradenin, millet iradesinin, milletin bütünlüğü ile bütünleşmesinden oluşan bugünkü uygulama ile tez elden FETÖ ve FETÖ'cüler bu ülkeden silinip gidecekler inşallah." ifadesini kullandı.

        - "Artık milletin iradesi hakim oldu"

        Milletin 15 Temmuz'da Çanakkale ruhuyla direndiğini, ordu ve devlete olan sadakatini gösterdiğini aktaran Çelenk, şunları kaydetti:

        "FETÖ mücadelesinde Türkiye'yi artık zor bir süreç beklemiyor, artık milletin iradesi hakim oldu. Bir zamanlar derin devletten bahsediyorduk, ilk defa 15 Temmuz'da derin milletten söz etmeye başladık. Hiç harp okulu eğitimi almadığı halde Danyal Şimşek'lerin egzoz borularını tıkayarak tankı durdurmaları, tıpkı Seyit Onbaşı gibi 215 kiloluk top kaldırması, Metin Doğan'ların tonluk tankların önüne yatma cesaretini göstermesi, Safiye Bayat'ların tek başına tanklara direnmesi, Şerife Baz'ların kamyonlara çıkıp meydanlara insan taşıması... 7'den 70'e Çanakkale ruhunu yaşayan insanlar, 15 Temmuz gecesi 'ben milletim' dedi ve millet olarak kendine gelme şuuru ile Başkomutanının riyasetinde orduya, devlete sadakatini belli etti."

        Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise millete rağmen artık Türkiye'de hiçbir şeyin yapılamayacağının ortaya çıktığını belirterek, "Yeter ki bizler irademize sahip çıkalım, gücümüzün farkında olalım. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim. Şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

        Konferans sonunda Vali Balkanlıoğlu, Arif Çelenk'e plaket ve çiçek takdim etti.

        Ordu Büyükşehir Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesince okulun spor salonunda düzenlenen konferansa, Vali Balkanlıoğlu'nun yanı sıra Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler