Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - KEREM KOCALAR - Gaziantep'te işitme engelliler öğretmeni Sevcan Sever, öğretmenlere işaret dilini öğrenmeleri çağrısında bulunmak amacıyla sınıf öğretmeni eşinin katkısıyla işaret dilinin de kullanıldığı klip hazırladı.

        Gaziantep'te işitme engeliler okulunda görev yapan ve Şahinbey Halk Eğitim Merkezinde işaret dili eğitimi veren öğretmen Sevcan Sever, kendi çabalarıyla engellilerin hayatını kolaylaştırmak için çalışmalar yürütüyor.

        Her bireyin birer engelli adayı olduğundan hareketle herkesin engelliler için bir şeyler yapması gerektiğine inanan Sever, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlamak için farklı bir yöntem seçti. Türkiye'nin farklı bölgelerinde görev yapan 50 öğretmene sosyal medya aracılığıyla ulaşan Sever, öğretmenlere işaret diliyle ilgili kısa bilgiler vererek videolar çekmelerini istedi.

        Çekilen görüntüleri bir araya getiren Sever, meslektaşlarından "Benim adım öğretmen" adlı şarkı fonunda çekilen videoları, fotoğrafa meraklı eşi sayesinde montajda birleştirerek klip oluşturdu.

        Sever, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 50 öğretmenle beraber ortak bir çalışma hayata geçirdiklerini ve bir klip hazırladıklarını söyledi.

        Klip sayesinde engellilerin dünyasına ulaşmayı hedeflediklerini belirten Sever, "Bir nevi öğretmenler arasında farkındalık oluşturmak istedik. Çünkü her öğretmenin sınıfına işitme engelli bir öğrenci gelebilir. Bugün gerekli önlemleri almazsak, yarın sınıfımıza gelen öğrenciye eğitim için ne verebilirizin cevabını hepimizin düşünmesi gerekir." diye konuştu.

        - 300 öğretmene eğitim verdi

        Sever, beden eğitiminden müziğe, İngilizceden sosyal bilgilere kadar hemen her branştan öğretmenin klipte yer aldığını kaydetti.

        Çekimlerin iki hafta sürdüğünü ifade eden Sever, şunları anlattı:

        "Halk Eğitim Merkezi sayesinde bugüne kadar 300'e yakın öğretmene işaret dili öğrettik. Gaziantep'teki ilgi aslında çok iyi ama diğer kentlerde durum farklı. İlk defa işaret dilini gören öğretmenler şaşırabiliyor ama kurs süresince meslektaşlarım acayip keyif alıyor. Kursun sonunda da işitme engelliyle iletişim kurabildiklerini gördüklerinde istekleri ve hevesleri daha da artıyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler