Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, arıcıların daha kaliteli bal üretebilmesi için herşeyin yapılacağını söyledi.

        Mersin Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Yılmaz, Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğünün Yoğunduvar Sosyal Tesislerinde, Bozyazı, Anamur ve Aydıncık ilçelerinde arıcılıkla uğraşan vatandaşların sorunlarını dinledi.

        Toplantıda, bal üretiminin kaliteli bir şekilde arttırılması için yapılması gerekenler görüşüldü.

        Yılmaz, buradaki konuşmasında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü'nün "Bal Ormanı Eylem Planı' doğrultusunda bal ormanlarının tesis edildiğini kaydetti.

        Bal üreticilerinin yanında olduklarını belirten Yılmaz, "Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, 29 bal ormanıyla en fazla bal ormanına sahip bölge müdürlüğü olarak öne çıkıyor. Arıcılarımızın daha kaliteli bal üretimini sağlaması için gereken her şey yapılacak." dedi.

        Toplantıya, Mersin Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Ali Torpil de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler