Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Darıca ilçesindeki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesine geçen yıl İngiltere'den getirilen Hint gergedanı Samir'in 11 ay süren yalnızlığı, 3 yaşındaki dişi gergedan Komala ile son buldu.

        Birlikte yaşadığı annesinin kendisiyle ilgilenmeyi bırakması üzerine Chester Hayvanat Bahçesinden transfer edilen 1,5 ton ağırlığındaki Komala, Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesindeki yeni barınağında ziyaretçilerini beklemeye başladı. Aynı barınak içinde fakat farklı bölümlerde yaşayan Samir ve Komala, uyum sürecinin ardından bir araya getirilecek.

        Hayvanat bahçesinin eğitim ve pazarlama müdürü Gökmen Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Samir'in Darıca'ya alıştığını belirterek, "Tek eksiği bir eşti. O da yine İngiltere'den getirdiğimiz Komala ile son buldu." dedi.

        Dişi gergedan Komala'nın uçakla hayvanat bahçesine getirildiğini anlatan Aydın, şu değerlendirmede bulundu:

        "Sağlıklı bir şekilde kendisi için hazırlanmış kışlık bölümde Samir'in kokusuna alışmaya başladı. Hint gergedanı Asya'nın en büyük memelilerinden biri ve Uluslararası Doğayı Koruma Birliği tarafından hassas tür olarak nitelendiriliyor. Biz de Avrupa Hayvanat Bahçeleri Birliği üyesi olarak birliğin yürüttüğü Tehlike Altındaki Türleri Koruma Programı dahilinde nesli tükenmekte olan türlerin soy devamlılığının sağlanması için destek veriyoruz. Bu bağlamda gergedanları çiftleştirip üremesini sağlayacağız. Gergedanların bir araya gelmesi ve çiftleşmesi çok zor bir durum çünkü yuva kurmayan canlılar. Cüsse olarak da çok büyükler. O an yaşanacak olumsuz bir durumda onları ayırmamız mümkün olmayabilir. Bunun için en doğru zamanı bekleyeceğiz. Burada bir yavru elde etmek ülkemiz adına da çok önemli."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler