Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin'de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programları düzenlendi.

        Cumhuriyet Alanındaki kutlama programı, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca'nın Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı.

        Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Kültür Merkezinde devam eden programdaki konuşmasında, bu sabah Adana'da yaşanan terör saldırısında kınadı.

        Öğretmenlik mesleğinin insanlığın sosyal ve kültürel gelişimini sağlayan mesleklerin başında geldiğini ifade eden Çakacak, "Devletimiz eğitim sistemini gelişmeler sayesinde ileri seviyelere dönüştürmektedir. Bu dönüşüm sürecinde bütçeden eğitime her yıl kaynak tahsis etmektedir. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin çağın gereklerine uygun eğitimini sağlamak amacıyla eğitim yuvalarımızın kalite ve standartlarını yükseltmektedir." diye konuştu.

        Çakacak, eğitim sisteminin en önemli ayağını öğretmenlerin oluşturduklarını belirterek, öğretmenler olmadan belirlenen hedeflere ulaşmanın mümkün olmadığını kaydetti.

        Milletin kardeşliğini ve devletin bekasını hazmedemeyenlerin devlet-millet bağlılıklarını zayıflatmak için her türlü hainliklere başvurduklarını aktaran Çakacak, "Biz öğretmenlerin öğrencilerine, bu milletin değerli evlatlarına millet, vatan, cumhuriyet ve demokrasi sevgisini ne kadar güzel öğrettiklerini, 15 Temmuz gecesinde ve ondan sonraki günlerde gördük. Öğretmenlerimizle, öğretmenlerimizin öğrettikleriyle bir kez daha gurur duyduk." dedi.

        İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise öğretmenlerin içinde yaşadığı toplumu uygar seviyeye çıkarmak için çalışmalarda bulunduğunu söyledi.

        Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da öğretmenlik mesleğinin dünyanın en kutsal meslek olduğunu kaydetti.

        - Tarsus'ta kutlama

        Tarsus ilçesinde de Cumhuriyet Meydanı'nda kutlama programı düzenlendi.

        Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

        Tarsus Cengiz Topel Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından 75. Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikle kutlama sona erdi.

        Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boro, Garnizon Komutanı Binbaşı Vedat Topak, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaş ve öğrenciler de kutlamaya katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler