Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin, Yatılı Bölge Okullarında (YİBO) kalan öğrencilere diş taraması hizmeti verdiği bildirildi.

        Cumhuriyet Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Sivas ve ilçelerinde bulunan yatılı bölge okullarında eğitim gören ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin diş hekimi korkularını yenmeleri ve diş muayenesine gidemeyen öğrencilerin diş tedavilerinin yapılabilmesi için ilçe kaymakamlarının da desteğiyle diş taramalarının yapıldığı belirtildi.

        Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Sivas genelindeki bölge yatılı okullarında diş tedavisine gelemeyen çocuklara yönelik bir çalışma başlattıklarını kaydererek, "Diş taraması yapılması konusunda ilk olarak Hafik Bölge Yatılı Okulu’na gidildi. Orada bütün öğrencilerin taraması yapıldı. Tedaviyi kabul eden ailelerin çocukları, refakatçi olarak görevlendirilen iki öğretmenimiz eşliğinde Kaymakamlık tarafından tahsis edilen iki otobüsle okullarından alarak Fakültemize getirilerek tedavi edildi." ifadelerini kullandı.

        Açıklamada, tarama çalışmasında öğrencilere diş macunu ve diş fırçası da dağıtıldığı bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler