Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİK (AA) - Bilecik'in Pazaryeri ve Gölpazarı ilçelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

        Pazaryeri'nde, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Akpınar ile şube müdürleri, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunup, saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

        Belediye Kültür Merkezi Salonu'nda, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda Okul Müdürü Kemal Kutluer, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

        Milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olmasının öğretmenlerin üstün çalışmalarına bağlı olduğunu ifade eden Kutluer, "Ne mutlu bizlere ki bu kutsal orduda yer alıyoruz. Bu kutsal orduya yakışır bir nefer olmak en büyük hedefimizdir." dedi.

        Tören, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ve emekli öğretmenlere hediye verilmesi, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmesiyle sona erdi.

        Törene, Kaymakam Vekili Hasan Taş, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, İlçe Jandarma Komutanı İlhan Canseven, siyasi parti temsilcileri, daire ve okul müdürleri, öğretmenle öğrenciler katıldı.

        - Gölpazarı'nda Öğretmenler Günü etkinliği

        Gölpazarı ilçesinde de Öğretmenler Günü etkinliği, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Akagündüz'ün Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı.

        Ardından Şehit Kemal Ay Anadolu Lisesi Salonu'nda yapılan törende ise mesleğe yeni başlayan Güner Orbay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Seval Karabulak, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

        Hayatın anlamını öğretmek için bu kutsal mesleğe adımlarını attıklarını vurgulayan Karakulak, "Bu yolda her öğrencinin ayrı bir dünya, topluma mutlaka kazandırılması gereken bir cevher olduğu düşüncesiyle öğrenciye yaklaşıp, olmazların, imkansızların içinde dahi Fatih'ler, Mimar Sinan'lar, Mustafa Kemal'ler yetiştirmeyi kendimize vazgeçilmez bir hedef olarak görüyoruz." dedi.

        Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ve öğrencilerin hazırladığı oratoryo gösterisiyle devam eden tören, şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

        Etkinliğe Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Dinç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Akagündüz, daire amirleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler