Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Karakeçili ve Yahşihan ilçelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

        Karakeçili Çok Programlı Anadolu Lisesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

        15 Temmuz şehitleri ve şehit olan öğretmenler için Kur'an-ı Kerim okundu.

        Kaymakam Emrah Uzun, burada yaptığı konuşmada, çocukların milli ve manevi değerlere bağlı şekilde yetişmeleri, gelecekte iyi bir yere ulaşabilmeleri için öğretmenlere büyük görevler düştüğünü söyledi.

        Öğretmenlerin bu görevi yerine getirirken gerekli fedakarlığı göstereceğine inancının tam olduğuna dikkati çeken Uzun, "Şeref dolu kutsal bir görev icra eden bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum." diye konuştu.

        Program, mesleğe yeni başlayan aday öğretmenlerin yemin etmesi ve görevlerinde başarılı olan idareci ve öğretmenlere plaket verilmesinin ardından son buldu.

        - Yahşihan

        Yahşihan ilçesinde de 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Taşkın ve okul müdürleri, Kaymakam Ferhat Özen'i ziyaret etti.

        Özen, burada yaptığı konuşmada, öğretmenliğin insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği olduğunu söyledi.

        Öğretmenlik mesleğinin, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleği olduğunu vurgulayan Özen, "Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Bu vesile ile bize geleceğimizi armağan eden Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve günümüze kadar bu uğurda şehit olan tüm öğretmenlerimizi rahmetle anar, saygın kişilikleri ile yüreklerimizde yaşattığımız öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tüm içtenliğimle kutlarım. Öğretmenlerimize, aileleri ile birlikte mutluluk, huzur, sağlık ve başarı dolu günler diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler